כמה ימים לפני שעלה המופע לשחק שירה – שירי אהבה בפני תלמידי כיתות י"א שלנו, שוחחתי עם רכזת הספרות והיא סיפרה לי שפעמים רבות כאשר היא עומדת לפני קריאת שיר חדש היא נכנסת לפאניקה. צחקתי, אמרתי לה שאף פעם לא הייתי כנה עם עצמי כל כך בנוגע לשירה. אני מודה שתחושתה היא גם התחושה שלי. לקח לי זמן להבין מהי שירה, כמה היא יכולה להכיל, לקח לי שנים להתוודע לאופנים הרבים שבאמצעותם היא עושה זאת.
כתלמידה לא נחשפתי מספיק ליפי השירה, ואני מבינה את הקושי של רבים לגשת אליה. הרעיון של המופע "לשחק שירה" מדלג על השלב המביך שבו הקורא ניצב חסר אונים מול השיר ומקל על ההקשבה לו. המופע מקסים ביותר. ארבעה שחקנים צעירים מגישים מגוון שירי אהבה, מהיפים שנכתבו בשפה העברית, לאחר עיבוד קל; אינטרפרטציה עדינה שעדין משאירה מקום למחשבות ומאפשרת הזדהות.
היו שם קטעים משיר השירים, מביאליק ואלתרמן ואבידן, ומתרצה אתר ואגי משעול ויונה וולך ואחרים. השחקנים הציגו ושרו כשמרבית הקטעים מלווים בנגינת פסנתר.
הסתכלתי על התלמידים במהלך המופע, ואפילו אלה מביניהם שהעידו על עצמם כלא חובבי ספרות נשבו בקסם.
* שני רגב היא רכזת סל תרבות בתיכון שהם
24/3/2009
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.