תלמידי כיתות ו' מלוד, מבתי הספר אל ראשידיה, אל מנאר ואל זהרה, בסינמטק ת"א, ביום קולנוע על צ'רלי צ'פלין וצפייה בסרטו "הקרקס"
"לדבר על קולנוע זה לדבר על צ'רלי צ'פלין," אומר ממדוח אפדילה, מרצה ובמאי קולנוע. "החיבור הזה הוא בלתי נמנע. צ'רלי צ'פלין הוא דמות נצחית בחיי הקולנוע."
בחלקו הראשון של יום הקולנוע הראה אפדילה לתלמידים קטעים מכמה סרטים של צ'רלי צ'פלין וביניהם "הנער", "הבהלה לזהב", "זמנים מודרניים" ו"אורות הכרך". מג'דולין בידס, מנהלת בי"ס אל מנאר, מספרת שהתלמידים שיתפו פעולה וניכר היה שהם חקרו אודות צ'רלי צ'פלין, "הם אפילו זכרו את גובה קומתו". הם גם שאלו שאלות על מידת המעורבות של צ'פלין בסרטיו, והתרשמו מ"האיש שחובש הכול תחת הכובע השחור הקטן שלו" – השחקן, הבמאי, התסריטאי, הכוראוגרף, המלחין והמפיק של סרטיו. אפדילה הסביר לתלמידים מה משמעות התפקידים השונים האלה, ודיבר איתם על מבנה הקומדיה ומה בעצם מצחיק אותנו, ועל הפער בין הסרטים המצחיקים ובין הרקע המשפחתי העצוב של צ'פלין. "לספר סיפורים בדרך של צחוק זה דבר נעלה מאוד," הוא אומר.
"הגישה ההומוריסטית לחיים, כפי שעולה מהסרטים, קסמה מאוד לילדים. הם גם יכלו לראות את התפתחות הקולנוע דרך סרטיו של צ'רלי צ'פלין," מוסיפה מג'דולין.
נרמין, איברהים ונור מכיתה ו 1 באל מנאר מסכימים פה אחד שהיה מצחיק. "שמחתי להכיר את הסרטים של צ'רלי צ'פלין," אומרת נרמין, "אני מאוד אוהב אותו," מוסיף איברהים ונור מסכמת, "אהבתי לצאת מבית הספר וללכת לקולנוע ולשבת באולם ולצפות בסרט. זה הצחיק אותי מאוד."
"לקולנוע יש ביטוי גדול מאוד בחיי היומיום שלנו ובעולמם של הילדים," אומרת אתי רוסו, רכזת סל תרבות של בי"ס אל מנאר בלוד. "רצינו לחשוף את הילדים לחוויה קולנועית שהיא לא חלק מהיומיום שלהם ולכן בחרנו בצ'רלי צ'פלין, שהסרטים שלו חוצים את גבולות השפה. לפני יום הקולנוע ביקשנו מהתלמידים לסכם פרטים על חייו של צ'פלין, כדי שיכירו אותו יותר."
15/6/2008
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.