שם המחבר: דני ממלוק

על המצאות ובדיונות - הסופרת רונית חכם נפגשה עם תלמידי בית הספר מורשת זבולון בגבעת שמואל

"כל פעם כשנולי פותחת את קופסת הממתקים ורואה שהיא ריקה, היא שואלת: 'מי זלל את כל השוקולד?' אחיה עונה לה: 'אף אחד' וכשאמא מחפשת את המפתחות בכל הבית ושואלת: 'מי ראה את המפתחות שלי?' כולם עונים לה במקהלה: 'אף אחד!' נולי חושבת בינה לבין עצמה: 'מי זה אפאחד? ראיתי אותו פעם? מעניין איך הוא נראה!?' (מתוך: "אפאחד" של רונית חכם, הוצאת הקיבוץ המאוחד).


למה אנחנו נמשכים לעולמות ולדמויות בדיוניים? מאין מגיעים רעיונות לסיפורים? כיצד ניתן להמציא מילים ולהפוך אותן לסיפור? נושאים אלה הם מקצת הנושאים שעלו במפגש של הסופרת רונית חכם עם תלמידי כיתה א' בבית הספר מורשת זבולון בגבעת שמואל ב 27 בינואר.

במפגש הקריאה הסופרת לילדים את הסיפורים "אפאחד" ו "מסיבה של פחדנים" מפרי עטה. סביב הסיפורים דיברה הסופרת על יצירתה, על האיורים המלווים את סיפוריה ועל אהבתה הרבה לכתיבת ספרי ילדים. בנוסף, הקריאה חכם לילדים את השיר "ידידי טינטן" של מרים ילן שטקליס ואת הסיפור "יש לי ג'יס בכיס" של ד"ר סוס. "חשוב מאוד להביא למפגשים יצירות של סופרים נוספים מהארץ ומהעולם ולתת הקשרים תרבותיים," אומרת רונית חכם. "עם ילדים אני מדברת על קריאה בכלל ועל יוצרים ויצירות שהשפיעו עלי ועל הכתיבה שלי."


 
המפגש עורר אצל התלמידים מעורבות וסקרנות רבה. חלקם הכירו את הסיפורים ואפילו זכרו חלקים מהם בעל פה. כשרונית הקריאה, הם דקלמו ביחד איתה. הם שאלו אותה שאלות הנוגעות למעשה היצירה, לקשר בין צורת האות לתוכן הסיפורי, לאופן הבאת הספרים לדפוס, ולקשר בין האיור לסיפור. חלק מהתלמידים אף סיפרו כי גם הם עצמם אוהבים לספר סיפורים ולהמציא דמויות.

 31/1/2008 

 

יש למלא את הפרטים

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.