תלמידי חטיבת הביניים במקיף עמק החולה מהגליל העליון צפו במהלך השבוע החולף בסרט "המופע של טרומן" בסינמטק ראש פינה. זו הפעם הראשונה שתלמידי ביה"ס יוצאים לסינמטק במסגרת בית ספרית. לפני הצפייה בסרט התקיימה שיחה עם ירון שמיר, מרצה לקולנוע, אשר דיבר עם התלמידים על היבטים שונים הקשורים למדיום הטלוויזיוני, כגון: מקומה בחיים שלנו, ז'אנרים טלוויזיוניים, המתח בין אמת ושקר בתכנים המוצגים לנו בטלוויזיה, והשאיפה של התאגידים המפעילים את הטלוויזיה למקסם רווחים ולהשיג אחוזי צפייה גבוהים. על רקע זה, הסרט "המופע של טרומן" רלוונטי ביותר. סרט זה מתאר את חייו של אדם, אשר כל פעולותיו מתועדות ללא ידיעתו, במסגרת תכנית טלוויזיה פופולרית במיוחד.
במרכז הסרט ניצבת דמותו של טרומן ברבנק, פקיד אמריקאי בן 30, החי בעולם בדיוני, המייצג את ערכי החלום האמריקאי: אישה יפה, בית צמוד קרקע בעיירה נינוחה, שכנים חייכנים וחביבים ומשרה נוחה ששכרה בצידה. לצד אידיליה זו, ההוויה בה פועל טרומן אינה מושלמת כלל – טרומן הוא יציר של במאי סרטים, קריסטוף, אשר יצר עבור טרומן עולם בדיוני מרגע הולדתו. העיירה בה הוא חי היא למעשה אולפן עצום. השכנים, החברים, ואפילו אשתו הם שחקנים וסטטיסטים. מזג האוויר כמו גם הזריחה והשקיעה נשלטים גם הם על ידי קריסטוף, המשמש כגורם המארגן את חייו של טרומן. הסרט, אשר בוים על ידי פיטר וייר ויצא לאקרנים ב-1998 עורר הדים רבים – הוא מעורר נקודות רבות לדיון לגבי תכניות הריאליטי והמשמעויות הנובעות ממדיום טלוויזיוני זה, המציצנות האובססיבית והאופן בו אנשים מובלים על ידי מניפולציה תקשורתית זו, המשתלטת על החיים. ואולי הסרט נע אפילו על חבל דק יותר, בו ישנו ערעור על תמונת העולם שלנו, הן מבחינת ביקורת על החברה האמריקאית וברמה עמוקה יותר התייחסות להוויה כאל סוג של פיקציה.
צביה קריב, רכזת סל תרבות בבית הספר, מציינת כי תגובות התלמידים לסרט היו נרגשות ומלאות סקרנות. אחד התלמידים העיר שבמאי הסרטים (קריסטוף) מתייחס אל עצמו כאל אלוהים, ובורא באמצעות טרומן בריאה חדשה. עוד מציינת קריב, כי לאחר הצפייה בסרט התקיימו בכיתות דיונים, ותלמידים רבים ביקשו לצפות בסרט שוב, לאור הנקודות שעלו בעקבות הצפייה.
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.