"מה את לומדת מהתערוכות על עצמך ?", "מדוע בחרת להפוך לאוצרת ?" וגם: "איך בונים תערוכה עבור עיר כה הטרוגנית כמו חיפה ?" שאלות אלו ואחרות נשאלה ביום חמישי האחרון (18/1/07) אוצרת מוזיאון חיפה לאמנות תמי כץ-פריימן, במהלך מפגש מיוחד עם קבוצת המנהיגות של ביה"ס "מעיין-שחר", מהמועצה האזורית עמק חפר.
לצורך הביקור נבנה פורמט מיוחד שכלל, כאמור, מפגש עם אוצרת המוזיאון תמי כץ-פריימן וסיור מודרך בתערוכה המוצגת במוזיאון בימים אלו - "פאטאמורגנה: אשליה ותעתוע באמנות העכשווית". זוהי תערוכה קבוצתית המציגה אמנים אשר עושים שימוש בתעתועי ראייה, באפקטים של קסם ובאשליות אופטיות כאסטרטגיה מובילה ביצירתם.
כץ-פריימן סיפרה לתלמידים על תפקידה של האוצרת במוזיאון, על בחירותיה המקצועיות כאוצרת לאורך השנים ועל הדילמות איתן היא מתמודדת. כמו כן היא הסבירה להם על התערוכה בה הם עמדו לסייר - "פאטאמורגנה" - תערוכה שנייה מתוך טרילוגיית תערוכות שהגתה כץ-פריימן עם כניסתה לתפקיד, לפני כשנה.
בחלקו השני של הביקור סיירו התלמידים בתערוכה. התערוכה מתמקדת ביחסים שבין העין והשכל, בין ראייה ותפיסה ובין מציאות ואשליה, מאירה את האופן בו הפך היסוד האשלייתי הטבוע באמנות מראשיתה, לאחת המגמות הבולטות בה.
התערוכה מציגה עבודות של אמנים כיעקב אגם, טל אמיתי, גל ויינשטיין ועוד.
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.