שם המחבר: עדי ויניצה

אביב ביום של חורף - מופע המחול "פולחן האביב" בנהריה

ביום ד' 17/1/07 הגיעו מאות תלמידי כיתות י"א ו-י"ב של ביה"ס מקיף עמל בנהריה לצפות במופע המחול "פולחן האביב" של להקת המחול עמנואל גת. לראשונה בארץ עלה המופע בפני תלמידים שאינם נמנים על מגמות מחול, במסגרת תכנית סל תרבות ארצי.
היצירה "פולחן האביב", פרי שיתוף פעולה בינלאומי של ישראל, צרפת ומונקו, משלבת צעדים השאובים מז'אנר הסלסה עם היצירה המוזיקלית "פולחן האביב" של סטרווינסקי. היצירה עלתה לראשונה בשנת 2004, ומאז היא מוצגת בהצלחה בארץ ובעולם.
גת, מייסד הלהקה ונמנה עם רקדניה, הוא גם הכוריאוגרף, מעצב הבמה והתלבושות, ואף אחראי על התאורה היפהפייה והאקספרסיבית שליוותה את המופע.
 
לקראת המופע הכינו יהודית דרור, רכזת סל תרבות בביה"ס, ואלקי כסיף, מורה לחינוך גופני ומחול, בסיוע צוות סל תרבות ארצי, מערך הכנה מקיף שהתייחס להיבטי היצירה השונים.
תוך שהן משמיעות למחנכים קטעים מתוך היצירה, ניהלו דרור וכסיף דיון על מאפייני ז'אנר המחול העכשווי, אליו משתייכת היצירה, הציגו את הלהקה ויוצרה עמנואל גת, וכמובן דנו גם במוזיקה של סטרווינסקי והטקס הפולחני שהיווה עבורו את ההשראה לכתיבתה.
 
עם עליית המסך פתחו חמשת הרקדנים, ביניהם גת עצמו, בקטע מתוך היצירה, אך לצלילי מוזיקת סלסה מקורית. קטע זה שימש את גת כצוהר להתבוננות משותפת עם התלמידים על היצירה. במהלך שיחה קצרה לאחר הקטע ולפני מופע המחול עצמו התייחס גת למרכיבי היצירה ולצירוף הייחודי בין שניים מהם: צעדי המחול וצלילי המוזיקה, הלקוחים לכאורה משני עולמות תוכן שונים בתכלית. לאחר השיחה עלו הרקדנים בשנית וביצעו את היצירה הפעם בשלמותה, ולצליליו של סטרווינסקי.
 
יוסף זיגלמן, מנהל ביה"ס המקיף ויוסף אקסלרוד, מנהל החטיבה העליונה, שליוו את התלמידים לצפייה במופע, ציינו עם תומו כי לצד התלמידים גם הם עצמם נהנו.
 
המשורר אילן שיינפלד כתב על היצירה: "האינטימיות בין גברים ונשים בריקודו של עמנואל גת היא רגעית, ארעית, וכרוכה ברגעי חולשה וכאב. זו אינה אינטימיות של אושר, אלא פסק זמן רגעי, ארעי, במילוי הציווי החברתי. במערכות היחסים שהוא משרטט נגלות חולשותיה של האנושיוּת."
 
 
חוברת על מחול מודרני עומדת לראות אור בימים אלו בסדרת צורות, במסגרת פרסומי סל תרבות ארצי

יש למלא את הפרטים

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.