ב- 14 בדצמבר כוסתה במת היכל התרבות בעפולה במעטה גומי אפור, גבשושי. תמי קסל - רכזת סל תרבות, עמדה למרגלות הבמה ואמרה לתלמידים: "לא בחרנו עבורכם הצגה טובה לתלמידים, בחרנו עבורכם הצגה מצויינת למבוגרים". ואמנם, תלמידי כיתות י"א ו – י"ב מהמכללה הטכנולוגית ומתיכון מקיף "בן גוריון" צפו מרותקים בסאטירה מורכבת, ביקורתית ומעוררת מחשבה: "מלחמה על הבית" של תאטרון "החאן", חודשים מעטים לאחר שהמלחמה היתה אצלם בבית.
ההצגה מתרחשת בירושלים בעוד כעשר שנים. במצב של מלחמה הנמשכת ללא הפסקה. רעב, מחסור והרס שוררים בכל הארץ. הממשלה מייבאת לוחמים זרים מהמזרח הרחוק ומאפריקה כדי למלא את שורות הצבא, חבורה של נשים מחליטה לשים קץ למלחמה על ידי מניעה של מין מהגברים הלוחמים, שני שרים זוממים להחליף את רה"מ המכהן ומוצאים את המועמד הראוי ביותר - מוכר דגים בשוק. ובתוך הכאוס, בני הזוג מלכי וציונה, תושבי קו התפר שחיים בשנים האחרונות על רצפת ביתם (מאימת הצלפים) יוצאים להשיג שלום פרטי עם האויב.
ההצגה "מלחמה על הבית" היא סאטירה על האבסורדיות וחוסר התוחלת של המלחמה. היא מציגה את המלחמה מעיניהם של אנשים מן השורה, הלוקחים בה חלק בעל כורחם, מתוך שהם כפופים לתהליכים גדולים וחזקים מהם. המחזאי אילן חצור אימץ את עיקרי העלילה של המחזות היווניים הקלאסיים "אכרניים", "ליסיסטרטה" ו"פרשים", אך העניק להם אפיון ישראלי עכשווי. שכן, גם לאחר 2500 שנה נותרו בעינן התופעות הגוררות חברה למלחמה וממלכדות אותה בתוכו.
ההצגה משופעת בסיטואציות מגוחכות ומקאבריות, באמירות שנונות ובביקורת מושחזת המובעת בשירה עליזה. היא מצחיקה עד דמעות וכואבת לא פחות. דקות ארוכות לאחר סיום ההצגה, נותרו קבוצה של תלמידים באולם, ושיחזרו את השירים ואת משפטי המפתח. יסמין מכיתה יב' סיכמה: "היה גאוני."
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.