שם המחבר: ענבל המאירי

אופרה מזווית אחרת: תלמידי תיכון "מדעים" בלוד במפגש עם זמרי האופרה

קולות של אופרה וצלילי קלידים מילאו את חלל בית הספר התיכון "על"ה מדעים" שבלוד ביום שני האחרון (11 בדצמבר). האירוע: תלמידי כיתות ט' פגשו את זמרי האופרה הישראלית. שלושה זמרים (קארין כספי, יסמין לוי ואביאל ליגנל) שרו בפני התלמידים קטעי אריות מתוך "נישואי פיגרו", "כרמן", "סיפורי הופמן", "דון ג'ובני", "הספר מסיביליה" ו"הנזל וגרטל", בליווי פסנתרנית (אירינה פוליאקוב). את המפגש הנחתה מרב ברק, שסיפרה לתלמידים מהי אופרה, את סיפור העלילה של האופרות שקטעים מתוכן שרו במפגש ועל היוצרים של האופרות האמורות. הזמרים שוחחו עם התלמידים וענו על השאלות המרובות שהתעוררו – איפה למדו, כמה שעות ביום הם מתאמנים, כמה זמן לוקח ללמוד יצירה, האם צריך ללמוד את השפה או שאפשר רק לשיר בשפה, האם נולדים עם הכישרון או מפתחים אותו, ובאיזה גיל מתחילים לפתח כישרון כזה.
רחל זלוביץ, רכזת ביה"ס, מספרת כי "המורים יצאו מהמפגש ב-high. אחת המורות אמרה שזה יותר חשוב משיעור, שהיא כל כך נרגשת שהיא לא יכולה ללמד, ומורים אחרים אמרו שזאת הייתה חוויה משמעותית. יכול להיות שלחלק מהתלמידים היה קצת קשה, היו קטעים שזזו באי נוחות, אבל זה מובן כי החוויה הזאת זרה להם, רוב הילדים שומעים שירה כזאת לראשונה. כשהזמרים שרו מתוך "הנזל וגרטל" היה לתלמידים יותר קל, כי זה היה בעברית והם הבינו את התוכן."
שרה אריש, רכזת סל תרבות לוד, הוסיפה כי  "היה מדהים, היה מצוין. התלמידים קודם כול קיבלו מושג מה זו בכלל אופרה ואחר כך נכנסו לסיפורים של אופרות ספציפיות ולהיבטים הדרמתיים, הטרגיים והקומיים שלהן. הזמרים והפסנתרנית היו נפלאים וההנחיה - מרתקת וקולחת. התלמידים התנהגו למופת. אני רוצה שתלמידים מחטיבות ביניים ותיכונים אחרים בלוד ייחשפו גם הם למפגש הזה."
גם זמרי האופרה ציינו לטובה את החוויה. "התלמידים והמורים קיבלו אותנו מאוד יפה," אמרה קארין. "כולם הקשיבו, מההתחלה ועד הסוף, והתלמידים שיתפו איתנו פעולה, לדוגמה - בקטעים שרצינו להמחיז, ושאלו שאלות חכמות ורציניות וגם עם הומור, כמו למשל אם אנחנו שוברים כוסות בגלל עוצמת הקול שלנו."

 

יש למלא את הפרטים

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.