לזלי רובין-קונדה

 

אמנית רב-תחומית. יוצרת בתחום הרישום, המיצג, המיצב, הצילום, הווידיאו. נולדה וגדלה בטורונטו, קנדה, עלתה ארצה בשנות ה-80. בעלת תואר שני באמנות (M.F.A) הציגה בתערוכות בארץ ובחו"ל.  מלמדת בחוג לארכיטקטורה בטכניון. בעבר לימדה אמנות בתיכון אלון ברמת השרון, במכללת הסביבה בתל אביב, ובמכללות לאמנות בארה"ב. מציגה בתערוכות, בפרויקטים ובפסטיבלים רב-תחומיים, בארץ ובחו"ל.

מבסיס בעבודות רישום וציור, יצאה האמנית לעבודות של פעילות חיה (Live Action), עבודות אלו יוצאות ממפגש פיזי ואינטימי עם אתרים ספציפיים והן מתמקדות בקשר עם המרכיבים הפיזיים, התרבותיים וההיסטוריים של המקום שבו הן מוצגות. בשנים האחרונות היא מתמקדת ברישום כתהליך, כפעולה שמחברת בין אמן למקום. לזלי רובין-קונדה רושמת על ובתוך קירות ומשטחים שונים של חללים מגוונים- בחוץ ובפנים, בגלריות ובאתרים לא קונבנציונליים, בעיר ובטבע, מול קהל ובסטודיו הפרטי, עם חומרים מוכרים ועם החומרים הזמינים בסביבה שבה היא פועלת. 

במפגש עם התלמידים תציג האמנית את דרכה, החל מיצירה בתחומים המסורתיים של ציור ורישום, המשך במיצבים בחומרים מהסביבה, וכלה במיצגים בגלריה ומחוצה לה. במהלך המפגש יוקרנו קטעים מסרטים המתעדים את עבודותיה. כמו כן תציג האמנית ספרי סקיצות, צילומים ורישומים.

בדיון עם התלמידים יעלו נושאים הקשורים לאמנות המיצג, לאמנות "תלוית מקום", לאמנות של תהליך ולאמנות הגוף, וכן לרישום כתהליך ראשוני ומתוחכם, ולאמנות כדרך לקיים דיאלוג פעיל עם הסביבה וכדרך לרענן את אופן ההסתכלות על תופעות מוכרות.

המפגש מיועד לכיתות ד - יב.

מבחר מעבודותיה של האמנית:

 

   

             

 לאתר האינטרנט של האמנית לחץ כאן

לעבודות נוספות של האמנית

יש למלא את הפרטים

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.