המויזאון לתרבות הפלשתים הינו מוזיאון ארכיאולוגי הממוקם ברובע ד של העיר אשדוד. המוזאון קיים ופועל כבר 30 שנה, והינו היחיד מסוגו בארץ ובעולם העוסק בתרבות הפלשתים. לצד תערוכת הקבע 'עולמם של הפלשתים', מוצגות תערוכות מתחלפות.
תכניות ההדרכה מועברות על ידי צוות מקצועי של מחלקת החינוך וההדרכה.
תערוכה חדשה – 'חפץ מעבר'
נדודים , זהות וגעגוע בעיצוב מקומי עכשווי.
יולי 2020- יולי 2021
נדמה, כי מאז ומתמיד אנחנו בתנועה מתמדת. לעיתים זו תנועה קצרה, רק עוברים דירה, נוסעים לתקופה, יוצאים לחופשה, ולעתים זו תנועה ארוכה, מסע של נוודות, היפלטות או הגירה. בתנועה אישית ובין דורית מתמשכת בחיפוש אחר עתיד טוב יותר, נעקרים מהשורשים ומקווים להשתקע מחדש. בכל אלה, מלווים אותנו חפציי מעבר. חלקם מבטאים את הדרך: חפציי כיס אינטימיים, שימושיים, מנווטים, מסמנים ורושמים, בעוד אחרים נושאים עמם תקווה להשתקע במקום החדש, הזדמנות להפוך את החדש למוכר.
חפצים קטנים או גדולים, שבירים או רכים, נהוגים ומיוצרים בידי מעצבים כבר אלפי שנים, הרבה לפני שקראנו למקצוע בשם. עיצוב הוא ביטוי חומרי, ממשי, לרעיונותינו הגדולים ביותר ולסודות הכמוסים והאישיים שלנו. חפצים חושפים את הסימנים שבחרו היוצרים לשאת עמם מהמקום הגיאוגרפי, התרבותי והרוחני ממנו באו, תוך שהם אורגים סמלים ומלאכות אל המקום אליו הם הולכים, שוזרים את עברם במבט אל העתיד.
תערוכה חדשה וקבוצתית בהשתתפותם של 50 אמנים ומעצבים, המהדהדת באופן מופשט על תערוכת הקבע "עולמם של הפלשתים". אוצרות: גלית גאון ותום כהן.
מה זה מוזה
גני ילדים – כיתה ב'
ביקור בתערוכה 'חפץ מעבר'
מפגש חוויתי עם אמנות ועיצוב עכשווי ישראלי באמצעות התבוננות, תנועה, דמיון מודרך משחקים ויצירה. לצד החשיפה ליצירות מתחומי האמנות השונים נגלה פרטים שמוכרים לנו מחיי היומיום ומתחומים שאינם אמנות, נחוש תחושות נחשוב מחשבות, נשתף חוויות ונתנסה ביצירה אישית בהשראת התערוכה ( משך הפעילות – שעה וחצי).
תופסים מוזה
בתי ספר היסודיים ג' – ו'
ביקור בתערוכה 'חפץ מעבר'
מפגש בסביבה מוזיאלית המעודד למידה חוויתית, משמעותית ומעשירה בנושאי אמנות ועיצוב דרך עולם של חומרים, טכנולוגיה ויצירה. היצירות בתערוכה 'חפץ מעבר' משלבות בין מלאכות מסורתיות לבין טכנולוגיות מתקדמות, בין אמנות מושגית לבין תעשייתי ושימושי. באמצעות שיח פתוח והתנסות נחווה את החיבור בין כל עולמות התוכן שבתערוכה ( משך הפעילות – שעה וחצי).