הצגה העוסקת במספר סוגי פגיעות בילדים: חרם חברתי, היבטיו המסוכנים של האינטרנט, הטרדה מינית ואלימות.
שי בן ה-10, הוא ילד חברתי ואהוד, אוהב כדורגל ולשחק במשחקי מחשב ובטלפון. שי מוצא עצמו מתמודד עם מגוון דילמות לא פשוטות של בני גילו. הוא נתקל באקט פוגעני של הורדת מכנסיים בבן כיתתו, הוא חווה חרם בווטסאפ על ידי חבריו לכיתה ושוקל כיצד להתמודד עם הדברים.
הוא בקשר עם רויטל, החווה אלימות בביתה ומחפש כיצד יוכל לעזור לה. הוא עסוק בשאלה האם לשתף מבוגר בסוד שהוא יודע ותוהה למי עליו לפנות.
ההצגה נכתבה באל"י בשיתוף הצוות הקליני של אל"י, בשילוב עם אנשי תיאטרון, והיא מבוצעת ע"י שחקני תיאטרון מקצועיים בוגרי בתי ספר למשחק.
ההצגה מציעה דרכים להתמודד עם פגיעות וסודות, תמיכה בחבר שהוא קורבן התעללות ומעודדת פנייה לעזרת מבוגר אחראי.
מטרתה להעביר לילדים את המסר החד משמעי שפגיעה, באשר היא, אינה לגיטימית בין אם מדובר בפגיעה פיזית, מינית, חברתית או רגשית, תוך מתן דגש לחשיבות הפניה לעזרה.
בתום ההצגה מתקיים דיון המפרט את סוגי הפגיעות השונים ואת דרכי ההתמודדות עמם.
בהצגה מועלים תכנים ומסרים רבים ואנו רואים חשיבות רבה בעבודה של הצוות החינוכי, זאת על מנת לחדד, לעבד ולהעמיק מסרים חשובים אלו:
שלב א' – רשמים מההצגה:
האם נהניתם? מה אהבתם? מה לא אהבתם? מה אתם הכי זוכרים? מה למדתם - מה חידשה לכם ההצגה? אילו סוגי פגיעות עלו בהצגה?
שלב ב' – התעללות וסוגי פגיעות:
להתמקד בפגיעות השונות שילדים עשויים לעבור. כדאי להקיף את מגוון הפגיעות בילדים: פגיעה פיזית, מינית, רגשית והזנחה. כמו כן, יש מקום להדגיש פגיעות שכיחות שעלו בהצגה והן חלק מהיומיום של הילדים, כגון פגיעה חברתית ופגיעות דרך האינטרנט.
שלב ג' – מושג הסוד:
מהו סוד? ההבדל בין סוד טוב וסוד רע, ההבדל בין סוד לבין הלשנה, מה מרגישים כששומרים סוד? מדוע ילדים שעוברים פגיעה אינם מספרים? אילו סודות חשוב לחשוף?
מומלץ לצאת מתוך ההצגה – כיצד שי התמודד עם הסוד שנחשף אליו? כיצד הצליח לסייע לחברתו? כיצד כל אחד מאיתנו יכול לפעול?
שלב ד' – העלאת המודעות לזכויות הילד:
לבדוק איתם את הידע שיש להם לגבי זכויותיהם ולעגן את המידע, גם עפ"י החוק.
חשוב להדגיש את זכויות הילד גם בתוך המשפחה.
שלב ה' – אנשי אמון:
בניית רשת תמיכה לילד – מבוגרים אליהם ניתן לפנות בשעת מצוקה: הורים, צוות ביה"ס, מבוגר משמעותי שסומכים עליו.
בנוסף, בכל חשש לפגיעה בילדים ונוער ברשת ניתן להתקשר 24/7 אל המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – מוקד 105. המוקד מטפל בכל סוגי הפגיעות, פליליות ואזרחיות, כגון: בריונות, חרם, ביוש (שיימינג), התחזות, הפצת תמונות וסרטונים מיניים ו/או פוגעניים, הטרדה ופגיעה מינית, ועוד. המענים במוקד כוללים טיפול משטרתי במידת הצורך, טיפול במקרי חירום והצלת חיים, סיוע בהסרת תכנים, תמיכה והפניה לגורמי סיוע, ייעוץ ומתן מידע. www.105.gov.il
מפרט טכני |
מערכת הגברה
GBL
תפאורה הכוללת שמשונית ומוטות.
|
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.