על המשתתפים והיוצרים
גלית גיאת- בתפקיד אום כולת'ום - שחקנית וזמרת המוכרת לקהל הרחב מסדרת הטלוויזיה המיתולוגית "שמש", וממחזות הזמר "בוסתן ספרדי ו"שלמה המלך ושלמי הסנדלר" (בתיאטרון הבימה), ומהופעותיה המרובות בטלוויזיה.
אריק משעלי – בתפקיד המוזיקאי עבד אל-וואהב, ובתפקיד חאלד- אחיה של אום כולת'ום - שחקן, זמר. הופיע בסדרות טלוויזיה ובהם " זינזאנה", "עממיות" "החברים הטובים", "אהבה מעבר לפינה". ייסד תיאטרון מרוקאי בו משחק ושר. סולן בלהקת "אוריינטל" ששרה במרוקאית.
ג'ורג' אסקנדר – בתפקיד המשורר אחמד ראמי - שחקן תיאטרון יפו, בוגר בית צבי. השתתף בהצגות בתיאטרון הבימה, תיאטרון ה"שאבינה בברלין, תיאטרון גשר, בפסטיבל עכו, קולנוע: 'סרק סרק', 'בית לחם', 'השיבה לחיים', 'The Savior'. טלוויזיה: 'הומלנד' USA, 'חשופים'.
חאולה חאג' דיבסי – בתפקיד סעדיה האומנת - שחקנית תיאטרון יפו, בוגרת סמינר הקיבוצים. שיחקה בתיאטרון אלמידאן, אלקסבה, והקאמרי. פרס ראשון בפסטיבל עכו על הצגת יחיד שלה "שינתיאן" ובציון לשבח על משחק. קולנוע: 'רוק בקסבה', 'חצוצרה בואדי' (פרס ראשון פסטיבל חיפה ואוסקר ישראלי על דרמה)
עלא אבו עמרה - נגינה וניהול מוזיקלי -מלחין, מורה למוסיקה בביס עירוני כ"ב ביפו ומרצה למוזיקה בבית ברל, מלחין הבית בתיאטרון יפו. הקים את מקהלת זוהור יאפא.
תמר בר-גיל- רקדנית בטן – רקדנית, כוריאוגרפית ומורה למחול מזרחי. בוגרת שיטת ה R.A.D בבלט קלאסי. מופיעה ומנחה סדנאות בארץ ובחו"ל .
סלים נסיב – סופר ועיתונאי יליד ביירות 1946. מתגורר בפריז משנת 1969.
יגאל עזרתי- עיבוד ובימוי – במאי, מייסד ומנהל שותף בתיאטרון מקומי ובתיאטרון יפו.
עדן אוליאל – עיבוד- מחזאית ושחקנית. בוגרת החוג לתיאטרון, אוניברסיטת ת"א. מחזותיה: ״ לוויתנים ' ו"תפוחים אדומים מבריקים״ זכו בפרסים בפסטיבל סמול במה . שחקנית בהצגה "פרחה שם יפה" בתיאטרון יפו
אורי און - עיצוב במה - בוגר הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, מעצב הבית בתיאטרון יפו, עיצב תפאורות בתיאטרון הבימה, תיאטרון חיפה, פסטיבל עכו, פסטיבל חיפה לילדים (זכה בפרס העיצוב), אנסמבל עיתים, ובתיאטרון ברומא, איטליה.
נדב ברנע – עיצוב תאורה - מוסיקאי ומעצב תאורה לתיאטרון ולמחול, תאורן הבית ומנהל טכני בתיאטרון יפו, עיצב הפקות רבות בתאטרון גשר, תמונע, ובסמטה.
אום כולת'ום – מחזה מוזיקלי
בימוי: יגאל עזרתי, עיבוד: יגאל עזרתי ועדן אוליאל
תרגום טקסטים מצרפתית: יוספה אבן שושן
תרגום שירים: מחמוד אבו ערישה , לטיף ברטוב
ניהול מוזיקלי ונגינה: עלא אבו עמרה, עיצוב במה: אורי און
עיצוב תלבושות: שמעון דהאן, ע. עיצוב תלבושות: צליל רוקשטיין
עיצוב תאורה: נדב ברנע, וידאו: נמרוד צין, סטילס: רדי רובינשטיין
ניהול הצגה: רביד סביל, פרסום ויח"צ: סיגל כהן, זכריני חצור-כץ
ניהול טכני: נדב ברנע , ייעוץ אמנותי ומיתוג: אלי גרינפלד
מין הביקורות:
"...ההצגה מביאה ברגישות ובכיכובה המושלם של גלית גיאת את הסיפור שמאחורי הקול הגדול... יגאל עזרתי ביים את ההצגה בתבונה... לצדה בולטים ג'ורג' אסקנדר בתפקיד המשורר ראמי, חאולה חאג' דיבסי בתפקיד האומנת ואריק משעלי המיטיב לגלם את מוחמד עבד אל ווהאב שהעניק לה את ״אינתא עומרי״, ספינת הדגל של זמרתה.." צבי גורן "אתר במה"
".. שעה וחצי מרתקת, משחק מרשים של כולם, תיאטרון יפו ממשיך בהצלחה להנגיש לקהל הישראלי את התרבות הערבית בתוכה אנחנו חיים, לכו להצגה הזאת, ותפתחו את העיניים והאוזניים. שווה וראוי. ..." מ. הנדלזלץ, "הארץ"
"... תיאטרון יפו מעשיר את התרבות הישראלית במבט אחר...הצגה מרגשת ומרתקת, ... נגינה יפהפייה של עלא אבו עמארה ושירה נהדרת של משעלי וגיאת, ...אמנות של רגש מעוצב ומזוקק..." שי בר יעקב "ידיעות אחרונות"
אום כולת'ום
נולדה במחוז א-דקהליה, מצרים בשנת 1904. אביה, היה האימאם של המסגד המקומי. בגיל צעיר, היא אילצה את אחיה ללמד אותה את הקוראן ווגילתה כישרון שירה יוצא דופן. אביה שילב אותה, מחופשת כנער, לשיר בחגים ובחתונות. בגיל 20 הגיעה לקהיר, והמשיכה להופיע באולמות תיאטרון קטנים. היא הקפידה להימנע מחיי חברה או מאורח חיים בוהמי. המפגש המכונן עם המשורר אחמד ראמי שינה את חייה והפך אותה בהדרגה לכוכבת על. אום כולת'ום הופיעה ביפו בשנת 1931. היא נפטרה בקהיר ב- 1975 .
מצרים במאה ה- 20
ב- 1922 הוכרזה רשמית עצמאותה של מצרים והסולטאן אחמד פואד קיבל את התואר "מלך מצרים". אבל למרות זאת, שליטת הבריטים במצריים נותרה ברורה ומוחלטת עד 1956. הייתה זו תקופה סוערת של מצרים הנאבקת לעצמאות מוחלטת מהקולוניאליזם מחד (בראשות ראש הממשלה סעד סע'לול) אך סובלת מאי סדר פוליטי, רווי יצרים ואלימות, כאשר היד הבריטית ממשיכה לבחוש ולהשפיע. בתקופה זו מצרים מחפשת את זהותה הלאומית בשורשיה הערבים והמוסלמים מול זו החילונית, אך גם קרועה בין המסורת לבין השפעות המערב. ב- 1952 התרחשה מהפכת הקצינים שהעלתה לשלטון את גמאל עבד אל נאצר, אשר נתפש כמנהיג הגדול המושיע שיאחד את העם הערבי כולו. נאצר פרש את חסותו על אום כולת'ום והפך אותה לשגרירה נודדת בעולם. לאחר התבוסה במלחמת ששת הימים, התפטר נאצר אך העם החזיר אותו לשלטון. אום כולת'ום יצאה למסע קונצרטים לגיוס כספים ולעידוד העם.