באפקט הים אנו מציעות הצעה מרחבית עירונית המבוססת על זכרונות שהיו חלק בהיסטוריה העירונית, אך לא בהכרח נכנסו לקאנון העירוני. בהתבסס על סיפורים של נשות העיר וראיונות עמן, אנו משרטטות מרחב עירוני מרובד של מה היה, המציע אפשרות של מה יכול להיות.
המחקר על העבודה היה תוצר של שנתיים של שהיה בעיר ושיתוף פעולה עם מוסדות שונים: פסט׳פקטורי, ״מובי״ - צוזיאון לאמנות עכשווית בת ים ומרכז ״כלים״ בבת ים, לצד מפגשים עם נשים אינדיווידואליות שעלו או היגרו לבת ים בתקופות שונות. את המפגשים עם הנשים ערכנו וקיבצנו לתוך ״ארכיון זכרונות עירוני״ של בת ים. הזכרונות מהדהדים את הקיןם של הנשים האלה במרחב העירוני, ודרכם שואפים לייצר מחרב עירוני מדומיין, חדש. החומר שנאסף במפגשים עם נשות העיר ו״ארכיון העדויות״ שנאסף עליה, הוא נקודת המוצא של היצירה, בה הפגשנו את גוף הרקדניות עם המרחב וייצרנו חיבורים נוספים בין הגוף של העיר לגוף שלנו.
למול המונומנט או הפסל העשוי מחומרים נצחיים, הצבת הזכרונות נעשית באמצעים פרפורמטיביים, המתנגדים למוניומנט הנצחי ומציגים במקומו אמצעים נדיפים של גוף תנועה וקול. באפקט הים, אנו שואפות לייצר אינטימיות עם העיר, בהצבת זכרון סובייקטיבי ואישי במרחב משותף.
חלק ראשון הוא ״ארכיון העדויות״ שבו הקהל מתנהל באופן חופשי במרחב , כמו בגלריה.
בחלק הארכיון, מפעילות הרקדניות את עדויות הנשים ועורכות להם תגובה גופנית, הקהל בוחר את מידת הקירבה לרקדניות ואת המיקום שלו בחלל,כאשר בחלק מהפעמים מתקיימות כמה עדויות במקביל והוא צריך לבחור לאיזה עדות הוא מקשיב.
החלק השני מורכב מבמת זירה: הרקדניות מושיבות את הקהל בארבע פינות של החלל ולכל צופה יש זווית ראייה אחרת על המופע.
בחלק השני מושיבות הרקדניות את הקהל בארבע הפינות של הספייס והופכות את המופע למופע ישיבה. הן זזות ביחס אליו, מדברות אליו ורוקדות.
העדויות המושמעות במופע הן מפי: אולגה פיאסצקי, אינה שניידמן, אליזבתה טרנובסקי, אנרייט אלגמיס, אסתר פירון, ברוריה כרמלי, חנה בן-עזיז וולפרט, מרים רדושיצקי, מרינה גולדמן, שרה בן חפיד, שולה בנבנישתי.
דניאל שופרא, אמנית וכוראוגרפית חברת עמותת הכוראוגראפים.
דניאל זוכת קרן יוצרים עצמאיים של מנהל תרבות (2020), קרן רבינוביץ' למחול (2019) והמחלקה לפרויקטים מיוחדים עיריית תל אביב (2019). פרס ראש העיר ירושלים (2013), "BIDE", ומענקי מפעל הפיס (2018,2019). לקחה חלק בשהות אמן בFest'Factory ב2018, בסדנאות הבמה ב2019 ובמרכז ״כלים״ ב2019-2020.
דניאל הציגה את עבודותיה בפסטיבלים ומוזיאונים ביניהם: ״מובי״ בת ים, ATLAS\Impulstanz, ״אינטימדאנס״,חלל אומנות "עזה13", פסטיבל "סנט פטרסבורג", כנס הפרפורמנס בירושלים, פסטיבל "קולה של המילה", ״הגלרייה החדשה בטדי״ ירושלים, גלריה אלפרד ת״א ועוד. דניאל לימדה בסטודיו אנקורי וחברת "תנועה ציבורית", בוגרת בית הספר לתיאטרון חזותי (2015) והאקדמיה למחול בירושלים (2016).
עמית טינה
רקדנית, חיה ופועלת בתל אביב. בוגרת מגמת מחול בתיכון למדעים ואומנויות חדרה, למדה ב"הקבוצה", בתכנית שנתית לטכניקה ורפרטואר של יסמין גודר וב"La Collectiz" בניהול עידו פדר ולילך ליבנה. רקדה בלהקת המחול "מריה קונג", הופיעה בעבודה "חילוץ" של "תנועה ציבורית" ובעבודות של הכוריאוגרף קימ טייטלבאום. כיום עובדת עם הכוריאוגרפים עידו פדר לילך ליבנה, סיגל ברגמן ודניאל שופרא.
גל לוינסון
רקדנית ויוצרת, תל אביב.בוגרת סדנא להכשרת רקדנים של ורטיגו (2013-2015), סמינר הקיבוצים (2018-2020), ביה"ס 'לה קולקטיז' (2018) פסטיבל אימפולסטנס (2019).רקדה בלהקה של ניר בן גל וליאת דרור (2018-2015). יצרה את המופע 'צעצוע זול' במסגרת תכנית הרזדנסי של החנות (2019). כיום עובדת עם אמנים שונים: לילך ליבנה, תיאטרון קליפה, דניאל שופרא, יסמין שטיינמיץ.
מורה לפילאטיס ויוצתר עבודה חדשה לפסטיבל אינטימדאנס 2020.
יובל פינקלשטיין
למדה בסדנא להכשרת רקדנים של ורטיגו בניהולה של רינה ורטהיים, ולאחר מכן בתכנית ההמשך לרקדנים "La Collectiz" בניהולם של עידו פדר ולילך לבנה. הייתה מתלמדת אצל דפי אלטבב, וחלק מטריו שהופיע בפסטיבל "בין שמים לארץ. רקדה ביצירה "Young Girls Wanna Dance Their Spirit" של הכוראגרפית לילך לבנה, שמופיעה בארץ ובעולם, וביצירה "7 inch of slam the full body soundscape" של הכוראוגרפית אנאבל דביר. היום עובדת עם הכוראוגראפית אוליביה קורט מסה ודניאל שופרא.
מעין חורש
בוגרת SEAD- Salzburg Experimental Academy of Dance.רקדה בעבודות של שרונה פלורסהיים, דפנה הורנצ'יק, אילנית תדמור, בקבוצת מחול נעה דר, דפי אלטבב ואחרים. מ2006 היא חברה בתנועה ציבורית המונהגת כיום ע"י דנה יהלומי. ב2011 זכתה בפרס עידוד היצירה ע"ש אהוד מנור מטעם אמ"י. וב2014-16 במלגת "רקדן בקהילה" מטעם משרד התרבות והספורט. ב2012 יצרה בשיתוף עם ניצן לדרמן את הדואט "גברת פול Miss Catch" שעלה בבכורה בפסטיבל אינטימדאנס בתיאטרון תמונע וב2015 יצרה את הסולו "הנה אני באה" שעלה בבוכרה בפסטיבל גוונים במחול בסוזן דלל.
היום מעין עובדת כרקדנית עצמאית בפרויקטים שונים, מלמדת מחול עכשווי ובמקביל ממשיכה לפתח את יצירתה.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.