מפגש עם שחקן חירש- עיוור-תשפא

תחום: תיאטרון
תת-תחום: מפגש תאטרון
משך זמן המופע: 45
סגנון:
שם הרכב:
סיווג: מפגש
שם המפיק: תאטרון נא לגעת
קהל יעד: ה - יב
כמות קהל מקסימלית: 50
הסעה: הסעה כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 12/08/2020

הצצה לחיים מאחורי הקלעים של יורי אושורוב, שחקן בהצגה 'לא על הלחם לבדו' מאת ובבימוי עדינה טל \ מורדי וייס, שחקן בהצגה 'אדגר' מאת ובבימוי עופר עמרם. בתיווך של מתורגמנית לשפת הסימנים במגע נחשף הקהל לשיח מרתק על המשמעויות של החיים על הבמה ללא היכולת לראות ולשמוע, על החיים לצד תסמונת אשר (חירשות ועיוורון), על הבחירה לנצח כל מגבלה, להסיר כל מחסום תקשורת, ועל כוחה החברתי של האמנות. מפגש מטלטל, המחדד את ההערכה למה שנתפס לרוב כמובן מאליו, החובה בתוכו סיפור חיים, וסיפור מקצועי של הכשרה ויצירה של הצגה בהשתתפות שחקנים חירשים-עיוורים. בסופו דיון ושיח פתוח עם המשתתפים.



על ההצגות:

'לא על הלחם לבדו':

בהופעות בתל אביב, לונדון, סיאול וניו יורק הקהל מריע בהתרגשות לאנסמבל הראשון בעולם המורכב מאחד עשר שחקנים חרשים-עיוורים, הלוקחים את הקהל למסע בעולמם הפנימי, במחוזות החושך, הדממה ו.. הלחם.

סביב ציר הזמן של לישת הבצק, התפחתו ואפייתו על הבמה נוצר מפגש בין השחקנים לקהל. במהלכו, השחקנים מובילים את הצופים אל רגעים קסומים בין פנטזיה למציאות, משחזרים יחד זיכרונות, מגשימים חלומות נשכחים ומחזירים אותנו הצופים לדבר הבסיסי - אל הלחם, אל הגעגועים לבית.

"כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם…"- אומרים, ומדגישים את חשיבות המפגש בינם לבין הקהל, ואת הצורך בקשר, שהוא קיומי לא פחות מהצורך בלחם- עבור כולנו.

במהלך ההצגה הקהל שומע מקצב תופים שנועד לסימון לשחקנים על חילופי הסצנות. השחקנים מרגישים את הוויברציות שנוצרות על ידי התופים גם ממרחק. לכל שחקן יש מתורגמן הלובש שחור ומשמש כקול לשחקן שמסמן בשפת הסימנים, או מתרגם את הטקסט שהשחקן אומר- לשפת הסימנים. 

 

'אדגר':

גיבור ההצגה הוא מורדי וייס, שחקן חירש-עיוור הלוקה ב"תסמונת אשר" המגלם את אדגר. ההצגה נפתחת בתהליך הכנסת הצופים לחוויית ההתחרשות וההתעוורות שלו, המוצג באמצעים ויזואליים ובליווי מוזיקה סוחפת. אדגר יוצא למסע להתמודד עם חייו החדשים במהלכו הוא עובר בתחנות שונות וחווה מפגשים, שספק אם מתקיימים במציאות או בדמיונו. לאורך המסע הוא מלווה בשלוש מלאכיות המסייעות לו לבחור ולהתמודד עם קשת של רגשות אפשריים: שמחה, עצב, פחד, אהבה, חברות, בדידות, מוות ואבדן. כל זאת על רקע של תפאורת וידאו צבעונית ומרהיבה, מוזיקה ותלבושות מגוונות.

על הבמה לצדו של וייס משחקים מספר שחקנים, ביניהם מוחמד שקור, שחקן כבד ראייה המגלם מספר דמויות, רויטל בן נון, שחקנית חרשת ושלוש שחקניות-מתורגמניות שומעות-רואות.

סוג במה לא מקצועית
מספר אומנים 1
מספר אנשי צוות 3
שפת המופע עברית, שפת הסימנים, שפת הסימנים במגע
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
תאטרון נא לגעת
03-6330818

education@nalagaat.org.il

יפו, רחוב רציף העלייה השניה

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.