הקצב של ישראל - מפגש מוסיקלי ישראלי
מסע מוסיקלי בין עדות ותרבויות ישראל בדגש על ערכי קבלה, כבוד הדדי ואחדות: במדינת ישראל מגוון עדות ותרבויות, כל אחת הביאה עימה סגנון מוסיקלי ייחודי וכלי נגינה שונים. המופע מזמין את הקהל לסיור מוסיקלי ישראלי מרתק ופעיל, בו הם נחשפים לשירים ומקצבים מאמריקה, רוסיה, אתיופיה, מרוקו, תימן ועוד. המשתתפים נחשפים לכלי הקשה אתניים דוגמת כלי הקשה דרום אמריקאיים, דרבוקה מצרית, תוף הפח התימני, מצילות מרוקאיות (קרקב) ועוד.
המסר של המופע: המופע מתמקד בישראל ככור היתוך מוסיקלי, כמדינה בה נפגשו תרבויות מגוונות, אשר כל אחת הביאה עימה סגנון מוסיקלי ייחודי לה, כמו גם כלי הקשה אופייניים לה, שהם תבנית נוף מולדתה של אותה תרבות. המוסיקה, כשפה לא מילולית מהווה דרך תקשורת בלתי אמצעית, ייחודית ומרתקת. כך נוצרים שילובים מעניינים ומרגשים הן מוסיקלית והן אנושית.
בסוף המופע המשתתפים מתופפים לצלילי שיר סיום מאחד ומרגש.
לקראת השתתפות: מדינת ישראל, החוגגת השנה יום הולדת 76, מהווה מארג מרתק של עדות ותרבויות שונות שהגיעו מכל קצוות תבל. כל תרבות שימרה את המוסיקה שלה כבסיס זהות, שייכות, והתרפקות על השורשים. בהיותה של המוסיקה שפה אוניברסאלית, ביכולתה לייצר חיבורים מוסיקליים ואנושיים. כל יצירה מוסיקלית נשענת על קצב, הוא הבסיס לכל. המשתתפים מקבלים טעימה ממגוון מקצבים תרבותיים המרכיבים יחדיו את הפסיפס המוסיקלי המיוחד שבמדינת ישראל.
לצפייה בסרטון
יוצר ומנחה המופע - אמן כלי ההקשה עומר שניידמן בוגר B.A בפסיכולוגיה ולימודי תרפיה במוסיקה. יוצר מופעי קצב, מלווה זמרים בארץ, ניגן עם ג'יפסי קינגס, הלהקה האגדית, בהופעותיה בישראל.
עומר יוצר ומנחה מופעי קצב מזה 20 שנה, לומד ומתחדש כל הזמן, מחובר לקצב ולמוסיקה ובעיקר לרגעים בהם מצליח להגיע ללב המשתתפים כיחידים וכקבוצה, פועל מתוך תחושת שליחות של חיבור בין אנשים באמצעות מוסיקה ושל העברת הידע והחוויה הלאה.
המופעים של עומר הוצגו עד כה בפני מאות מוסדות חינוך פורמלי ובלתי פורמלי ברחבי הארץ, וזוכים להצלחה רבה במסגרת תכנית גפ"ן, סל תרבות ארצי, ניטוטק, רוח תרבות בלב אחד ומשיב הרוח.
- מוסיקה משקפת תרבות – כל תרבות וכל עדה בכל מקום בעולם המציאה מוסיקה משל עצמה, המשקפת מנהגים, מיקום גיאוגרפי, ראי זמן ומקום.
- מוסיקה היא שפה – בהיותה שפה בלתי מילולית כלל עולמית, המוסיקה מאפשרת תקשורת בין כל אזרחי העולם תוך גישור על פערים תרבותיים וחברתיים.
- כמו שיש מגוון בני אדם בחברה אנושית, כך גם יש מגוון כלי הקשה ומקצבים במוסיקה, ולכל אחד מהם מקום ייחודי, אף אחד מהם לא יכול להחליף את האחר, לכל כלי ערך ייחודי משלו ועדיין כולם משתלבים להרמוניה אחת משותפת.
- כל תרבות מצאה דרך להמציא ולבנות כלי הקשה מחומרים במקום בו התפתחה – תרבויות שונות ברחבי העולם המציאו כלי הקשה מחומרים כמו עץ, פח, במבוק, חבית נפט ואפילו דלעת!
מפרט טכני |
הגברה: שני רמקולים, מיקסר אומנים, מיקרופון.
כלים: דג ' ;מבה אפריקאי, דרבוקה מצרית, מצילות מרוקאיות (קרקב), תוף מסגרת בנדיר, תוף ברזיאלי פנדרו, פעמוני סמבה (אגוגו), שייקרים, תוף פח תימני, מצילות הייאט, תוף סנר, לופר
דליים ומקלות תיפוף למשתתפים
|
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.