תמיר צדוק הינו צלם ואמן וידאו העוסק בפירוק והרכבה של היסטוריה וזהות תוך שימוש במגוון רחב של כלים אמנותיים. עבודתו נעה בין ז'אנרים, מאתגרת את ההפרדה בין מציאות לבדיה ומשתמשת בהומור ובתרבות פופולרית. בהרצאתו יציג צדוק מספר עבודות, מוקדמות ומאוחרות, צילומי סטילס ועבודות וידאו, ישוחח על התנועה בין המדיומים, ויחשוף לא רק את תהליך העבודה אלא גם את אופני ההתקבלות של היצירות במדיות השונות.
בין העבודות שיוצגו, תוצג יצירת הוידאו - ״תעלת עזה״, עבודת וידאו המדמה פתרון פיקטיבי, סאטירי, בעזרת כלים דוקומנטריים, הקוראת תיגר על ״פתרונות קסם״ שקיבלה פרשנויות שונות על ידי קהלים שונים. בנוסף יוצגו היצירות "אמנות-סיפור כיסוי", "חתונה יהודית במרוקו", "העלמות מאבן יונה" וסדרות צילומים שונות.
תמיר צדוק נ. 1979; צלם ואמן וידאו. הציג תערוכת יחיד מקיפה במוזיאון תל אביב לאמנות (2017) ותערוכות יחיד נוספות. זכה בפרס ז'ראר לוי לעידוד היצירה בצילום מטעם מוזיאון ישראל (2016), מלגת ארטיס לפיתוח פרויקט אמנותי (2016), ופרס האמן הצעיר של משרד התרבות (2010). השתתף בתוכניות רזידנסי בפריז (2012), בטורקיה (2015), וארטפורט, תל-אביב (2015-16). הציג בתערוכות קבוצתיות במוזיאונים מובילים בארץ ובעולם.
מלמד וידיאו, צילום ואמנות בין-תחומית בבצלאל, מוסררה ומנשר, ובמסגרות חינוך בלתי פורמליות. בעל תואר ראשון (B.Ed) ושני (M.F.A), תעודת הוראה ומנחה קבוצות.
במהלך הרצאתי אציג מספר יצירות וידאו וצילומי סטילס, אציג בפני התלמידים תהליכי עבודה, מקורות השראה, ואופני התקבלות של היצירות במדיות השונות.
את ההרצאה אפתח בצפייה בעבודת וידאו משנת 2010, ״תעלת עזה״, יצירה מוקומנטרית, המציגה בעזרת כלים דוקומנטריים פתרון פיקטיבי לקונפליקט הישראלי-פלסטיני, ומציעה סאטירה אפקטיבית כלפי הסכסוך וכלפי פתרונות קסם. מלבד הצגתה בחללים מוזיאליים (מוזיאון תל אביב, מרטין גרופיוס באו, ברלין, וכו׳) העבודה הפכה ויראלית באינטרנט ונוכסה על ידי גופים פוליטיים מכל קצוות הקשת הפוליטית וזכתה למאות אלפי צפיות בצד הישראלי והפלסטיני. אציג את העבודה, התגובות, חומרי הגלם מהם נוצרה העבודה והתחקיר שליווה אותה- נסיעות למוזיאונים היסטוריים בכל העולם- מוזיאון תעלת פנמה, מוזיאון המלחמה בקהיר, ודומיהם בישראל.
הצגת התחקיר וחומרי הגלם יובילו להצגה של מספר עבודות סטילס מתוך סדרות צילומים מוקדמות. הראשונה - ״בורקס פילמסטילס״, בה ביימתי את משפחתי וחבריי כדמויות מתוך סרט בורקס, והשניה - ״מאורעות אב תרצ״ח״, סדרת צילומים שנגנזה, המציעה בדומה לתעלת עזה, חשיבה על נרטיב היסטורי פיקטיבי והאמצעים ליצירתו. לאחר מכן תוצג העבודה ״פסיפס אבן יונה״, ומיד אחריה היצירה ״חתונה יהודית במרוקו״, 2 יצירות שנקודת המוצא שלהן הינה ציור, במקרה של ״החתונה״ התערבות על ידי גרין סקרין בציור אוריינטליסטי של דלקרואה מתוך נסיון לחשוב על ההיסטוריה המשפחתית, מזרחית של האמן.
ההרצאה תסתיים בקטעים מתוך היצירה שעמדה במרכז התערוכה במוזיאון תל אביב לאמנו ת- אמנות - סיפור כיסוי, ובמהלכה נסעתי לחפש בקהיר ציורים של איש מוסד שהתחזה לצייר צרפתי בשם שארדובאל.
רעיונות לעיבוד/הכנה:
יש כל מיני אפשרויות לשיחה על היצירה, לפניה או אחריה:
- יחסים בין אמנות לפוליטיקה
- פייק ניוז ודמגוגיה, האופן בו שקר מתחפש לאמת
- זהות מזרחית, מוצא ערבי
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.