במהלך המפגש אציג את עבודותי ואבאר אותן בהקשר של החוויות האישיות שעברתי, המתבססות על שהות ארוכה בחו״ל - בעיקר ברבדים הנוגעים לשייכות וזרות והאופן שבו הן משפיעות על ראיה ונראות.לנראות על כל רבדיה יש מקום חשוב בתהליך היצירה שלי: בעיקר לקשר בין נראות חזותית, המתייחסת רק לחוש הראייה, לרעיון סמלי יותר של נראות המתייחס לאדם במרחב החברתי, המדיני, הכלכלי: ביטויים מילוליים כמו ״עבודה שחורה״ או ״אנשים שקופים״ מבליטים את הסמליות החברתית של הנראות.
במסגרת המפגש, יובהרו מושגים החיוניים להבנת העבודות, בנוגע לדרכים שונים להפקת דימוי שירחיבו את אופקיהם של התלמידים: יובהר ההבדל בין צילום אנאלוגי (פילם) לצילום דיגיטלי והצגה של סרטי צילום ישנים, השאלה מהו קלסתרון וכיצד נבנה פורטריט של חשוד בפשע מתוך זיכרון. התנסות וחוויה של הגוף והעצמי במקום מוכר לעומת מקום זר כמו גם שיפוט מקדים וזיהוי אדם שהיינו מתייחסים אליו כחשוד באיזור הנוחות שלנו.
לצפייה בסרטון
לצפייה בסרטון
על היוצרת - נועה גור אמנית חזותית, קולנוענית
בוגרת המחלקה לאמנות באקדמיה לאמנות בצלאל, ירושלים, ותואר שני בביה״ס הגבוה בקלן גרמניה לאמנות דיגיטלית וקולנוע. עבודותיה, העוסקות ביחסים בין הגוף לחלל והעצמי לסביבה כמו גם בשאלות הנוגעות לזהות וזרות הוצגו במוזיאונים בארץ וברחבי העולם ונתמכו ע״י קרנות יוקרתיות בארץ ובחו״ל. היא עובדת במדיות מגוונות בינהן צילום, פיסול מיצב כוריאוגרפיה וקולנוע.
היא הציגה במוזיאון תל אביב לאמנות עכשוית, מוזיאון הרצליה, מוזיאון נאורו בסיציליה, המרכז לאמנות דיגיטלית חולון, ערוץ ארטה, גלריות שונות וירידי אמנות בארץ ובעולם. זכתה בפרסים רבים בינהם פרס האמן הצעיר מטעם משרד התרבות
לימדה סדנאות בבצלאל המחלקה לאמנות, המחלקה לוידאו, הרצתה במדרשה, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון, באוניברסיטה לאמנויות יפות בבורז׳ צרפת באוניברסיטאות ברלין ודרזדן בגרמניה. בעברה גם ניסיון רב עם עבודה בקהילה בחו״ל ובארץ, הדרכת אמנות במרכזים הקהילתיים בית בארבור ורמת ישראל בתל אביב יפו לילדים, נוער ומבוגרים.
רבות מעבודותיה של נועה גור מתמקדות בדיוקן ובדיוקן העצמי. גור מביאה את החוויה האישית לתוך העבודה, החוויה של ״לראות ולהיראות״ במרחב הזר, בהשפעת ההתנסות שעברה כשהתגוררה עד לאחרונה באירופה. היא עוסקת בנושאי זהות, תחושת שייכות וזרות, ובשאלה כיצד אני נראה בעיני האחרים, בהקשר להשפעה של ההגירה על התפיסה האישית של האדם את עצמו. יצירת הדיוקן העצמי בעבודותיה היא הרפתקה בפני עצמה, שכן היא מושפעת מהגילוי מחדש של הגוף והפנים כתופעות משתנות תדיר, באמצעות שהות בסביבות משתנות ופידבקים משתנים מהסביבה. כל אלו גורמים גם לבחינה מחודשת את האופן שבו אנחנו, באיזור הנוחות שלנו, מזהים אנשים אחרים כזרים ומגדירים אדם כ״חשוד״ לפי רושם ראשוני.
נועה גור יוצרת במגוון תחומים ומדיות: וידאו, צילום, מיצב ומיצג, אמנות כוריאוגרפיה וקולנוע. היא מייצרת עבודות בתנאי סטודיו שבהם היא עובדת לבד ובעצמה מופיעה בעבודותיה, אולם גם עם צוות גדול שכלל שחקנים, רקדנים, מפיקים ועוד.
על היצירות - "סנה בוער", רעש לבן", "גמול"
העבודה הראשונה, ״סנה בוער״ 2012, היא דיוקן עצמי בו מופיע כתם שחור, מפוחם, המתבהר לפנים אנושיות באמצעות עשן הננשף מפי. בעבודה השניה, ״רעש לבן״ 2012, מוטבעות הפנים המפוחמות בריבועי מגבת נייר המשמשת לעבודות ניקיון ועבודות מטבח, ויוצרות יחדיו מעין סרט מהבהב עם מראה קולנועי של דיוקן רפאים נעלם. העבודה השלישית ״גמול״ 2013, סרטונים מבויימים שבהם האמנית מופיעה במגוון תפקידים בו זמנית, באמצעות מניפולציה דיגיטלית (למשל: רוצח ונרצח, קבצן ועוברת אורח), לאחר מכן מוזמנים צופים להרכיב את פניו של אחד ה״מבוקשים״ בפעולות אלו, (בשעה שהם אינם יודעים שהן פניה של האמנית, שנראות במטושטש או למרחוק) באמצעות תכנה לקלסתרונים משטרתיים.
לפני המפגש מומלץ לצפות עם התלמידים בסרטון הבא - סרטון הכנה מיוחד עבור סל תרבות ארצי
https://vimeo.com/414230770
העבודות יוקרנו כתמונות וכסרטים באמצעות מקרן ולאחר מכן יתקיים דיון הקשור להתנסויותיהם של התלמידים כמו גם להבהרת מושגי יסוד מעולם ההדמייה, הנדרשים להבנת העבודות.
באמצעות הצפיה בעבודות, התלמידים ילמדו לא רק על דרכי הצגה מקוריות המתייחסות אל מושגים מופשטים ואנשים ״בלתי נראים״. הילדים ייתוודעו לשאלת שאלות מופשטת וביקורתית, דרך התוודעות לשאלות המקופלות בעבודות. הסרטים והדימויים הדיגיטליים יהיו מעשירים גם הם עבור התלמידים שילמדו עוד על אמנות מדיה ואמנות בת זמננו המושפעת מהתנאים הנוכחיים של צילום זמין לכל, ייצור ושכפול דימויים דיגיטלים וגם כיצד צילום או עריכת סטילס ווידאו יכול להוות מלאכה אמנותית לא פחות מאשר ציור או פיסול.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.