הספר, "אבא, אתה עוד אוהב אותי"?, עוסק בילדה בשם דיתי ובמערכת היחסים שלה עם אבא שלה, ולאורכו נבחן כיצד מערכת יחסים זו תורמת להתפתחותה של דיתי כילדה יצירתית עם דימיונות עשירים ויכולת ביטוי עצמי גבוהה. בסיפור, דיתי מדמיינת כל מיני הרפתקאות ותוך כדי כך עושה בלאגאן עצום בבית, כשהיא בודקת בכל פעם האם אבא שלה עדיין אוהב אותה, למרות "הנזקים" שהיא עושה. אהבתו התמידית של אבא כמובן, מובטחת לה, מה שמחזק את בטחונה של דיתי להמשיך ולדמיין דימיונות תוך עשיית שמות בבית...
המפגש הספרותי על הסיפור מחזק מאד את בטחון הילדים באפשרותם ליצור, באהבת הוריהם שיעמדו תמיד מאחוריהם ובכך יעניקו להם את העידוד והרשות בתוכם להמשיך לדמיין וליצור, לבטא ולמצות את עצמם. במפגש נדון בחשיבות הקריאה והכתיבה או היצירה בכלל לנפש האדם, ונשאל האם סיפורים יכולים באמת לשנות דברים בעולם? (למשל להפסיק מלחמות...?) או בעיקר להשפיע עלינו ועל תפישותינו ומתוך כך להשפיע על פעולותינו בעולם. במפגש אספר על התפתחותי כסופרת ילדים תוך דגש על השפעתם של הוריי עליי.
נקרא יחד את הסיפור עם מצגת תמונות ונדון בדרך שבה בונה דיתי את עולם הדימיון שלה מחומרים ביתיים. נשים לב לפער באיורים בין תמונת הדימיון לתמונת המציאות ועל חשיבות האיורים כמספרים "סיפור בתוך ספור". נדון בתפקידו של אביה, המחזיק את "רשת הבטחון" תחתיה כשם שהיא פרושה תחת לוליין בקרקס, ובכך נותנת לו מצע בטוח לבצע את פעלוליו. נדון בביטחון שמעניק לנו מבוגר קרוב או ההורים, כאישור המופנם בתוכנו לדמיין וליצור ללא גבולות, תוך כדי שיחה על האופן בו גדלתי בין ספרים כבת לאם ספרנית ולאב שהוציא לי ספר בגיל העשרה...
המפגש כולו יעמוד בסימן חיזוק אהבת הילדים והילדות את עצמם ואת יכולתם לברוא עולמות באמצעות כוח הדימיון והיצירה שלהם. נדון בהשפעות ספרותיות עליי וכיצד הם תרמו לבניית דמותה של דיתי, ונדבר עם הילדים על קלאסיקות סיפרותיות כ"בילבי", למשל, וגיבורות עצמאיות נוספות, היוצרות את עולמן בחופש, כמוה. בסיום אדבר ואראה בקצרה בתמונות כיצד נוצר הספר בבית הדפוס ועם העורך והמאייר, ומה החוויה במפגש עם הילדים, למשל בשבוע הספר. המפגש הסיפרותי מקרב מאד את הילדים לקריאת סיפרות, ככלי חשוב ביותר המצוי בידם, כבסיס למרחב דימיון, יצירה ומימוש עצמי.
מירב משולם לוי היא סופרת ילדים, זמרת ומנחת חוגי מוסיקה ושעות סיפור לגיל הרך, מופיעה בקביעות בערוץ "הופ" ו"לולי". הוציאה עד כה חמישה ספרים לאור:
שלושה יצאו בספריית פועלים, בסידרה "מסיפורי היער הירוק": "סוד האגם המלוח" - שאף הפך להצגה מטעם תיאטרון הקיבוץ והשתתף בפסטיבל תיאטרון הילדים בחיפה. וכן "האריה והשאגה" ו"עכברון המציל", שזכו לשבחי הביקורת.
שניים יצאו בהוצאת "טל מאי ידיעות ספרים שאוהבים": "אבא, אתה עוד אוהב אותי?", שנכנס למצעד הספרים של משרד החינוך והיה מועמד לפרס "הפנקס", ו"אבא, אפשר לשיר לך שיר?", שנכלל בספרים המומלצים לשבוע הספר אותה שנה.
קריאת הספר יחד בכיתה.
שאלות:
מה דיתי מנסה לבדוק? מה משדרת לה התנהגותו של אבא והאם הוא נוהג נכון, לדעתכם? מה המסקנה בסוף הספר? האם תגובתו של אבא עוזרת לדיתי לבטא את עצמה ולמצות את כישוריה? באילו חומרים ביתיים משתמשת דיתי כדי ליצור את תמונות דימיונה? מה אתם הייתם עושים כדי ליצור אוניית פיראטים, טירה, מערב פרוע וכו'? אילו דמויות סיפרותיות דיתי מזכירה לכם? אפשר ליצור משחק זיכרון מקרטונים שעליהם מודבקים צילומים מאיורי הספר, שבו מתאימים בין דימיונותיה של דיתי (אונייה, טירה...) לבין החומרים בהם היא משתמשת כדי ליצור אותם (ספה עם מטאטאים, ספלים וכריות, ערימת כלים ואגם של קטשופ) ועוד.
אפשר גם שכל תלמיד שירצה, ישתף וספר על הוריו וכיצד הם מעודדים אותו ותומכים בו וכיצד זה עוזר לו לבטא את עצמו או על משהו שעשה ואחר כך בדק אם הם עדיין אוהבים אותו...
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.