המופע כוחו של סיפור ראשית מלמד על יתרונו של סיפור טוב ככלי להעברת מסרים ולהפנת ערכים חינוכיים. בנוסף, בגוף המופע הקהל צופה בסיפורם של זוג יהודים מהעיירה, בנצי וגריינדל, החווה קשיי פרנסה. בנצי חוטב עצים ואילו גריינדל עקרת בית ומתפרנסת מעבודות בית שונות. יום אחד חוזר האיש לביתו נסער לאחר שמצא פתרון לתעלומה שהטרידה את מנוחתו. במשך כמה ימים הוא ראה כיצד עז אחת מתוך עדר עיזים שחולף ליד היער שבו עבד, הולכת לפתע בשביל צדדי ונעלמת לה במעבה היער.
באותו יום החליט בנצי לעקוב אחרי העז ולגלות לאן הולכות העיזים יום אחר יום. הלך ובדק שהעיזים הולכות ונכנסות לתוך מערה חשוכה, הוא אזר אומץ להיכנס פנימה ואז גילה דוב פיסח ללא רגליים שיושב ואוכל את העז.
בנצי נסער חזר לביתו וסיפר את המעשה לאשתו, אך גם הבין מהמעשה לקח לחייהם. אם בורא העולם שולח פרנסה לדוב בלי רגליים, גם לי לבנצי חוטב העצים ה' ישלח פרנסה משמיים. לגריינדל שנבהלה לשמוע כאילו בעלה לא יצא יותר לעבוד, אמר בנצי בנחת שאל לה לדאוג והוא יצא לעבוד כל יום חצי יום, מהבוקר ועד הצהרים. ואת יתר הזמן הוא יקדיש לטובת האחר, בהתנדבות וסיוע לחלש.
בשלב זה של המופע נוצרת תפנית כאשר לפתע פורצים לבמה שני שודדים עליזים. הם שוכרים מהזוג את החמור שעומד בחצר תמורת סכום הגון, כדי להגיע איתו ליער ולחזור. גריינדל שנבהלה מאוד ממראה השודדים, שמחה לגלות את צרור הכסף שבעלה קיבל והם ממלאים בחדווה את המזווה במזון ובמצרכים.
השודדים ביער מוצאים אוצר להפתעתם ומניחים אותו על החמור, אך קטטה לא צפויה בפורצת בין השניים גורמת לשניהם למות בדרכים שונות והחמור באין מנהיג, מחפש את דרכו בחזרה לבעליו.
הערב ירד. גריינדל ששמעה מבעלה שהחמור אמור לחזור לביתם עוד הערב, יושבת ומתאבלת על חמורם. הנכס היחיד שעוד נותר להם. בנצי מנסה לנחם אותה, אך גריינדל בשלה. כועסת ועצובה.
לפתע נשמעות נעירותיו של החמור, גריינדל ממהרת החוצה ופורצת בצווחה כאשר מגלה את המטען שהחמור נושא על גבו. אוצר מלא מרגליות ואבני חן, והם רואים בכך אצבע אלוקים, שהכל משמיים, ומחליטים לפתוח בית תמחוי לעניים שייכנסו לביתם ויצאו אך ורק כאשר הם שבעים ומאושרים.
סוף.
סיפור הבסיס ליצירה כבר עשוי מחומרים טובים. עם תפניות והפתעות בעלילה. הילדים יושבים מרותקים במהלך כל 50 הדקות של ההצגה. כדי לקחת את היצירה כמה צעדים קדימה, יצרנו כמובן דמויות עם אופי חזק ומנוגד אחד לשני, וכל שלב בהצגה מלא בקונפליקטים מעוררי עניין ומחשבה, עד לחלק הסופי והאחרון של ההצגה.
המעלה ביצירה הזו היא שאת היצירה יצרנו אנחנו השחקנים: מיכאל וייגל ואנכי מנחם שרון, עם ניסיון ארוך שנים בכתיבה, יצירת מחזות, תסריטאות, לצד עבודות משחק רבות גם בקולנוע וגם בתיאטרון. ברגע שאת היצירה יוצרים השחקנים בעצמם, היא חלק מאיתנו ממש, וגם מבוצעת בהתאם על הבמה.
קצת על היוצרים..
מיכאל וייגל (47) בוגר בית ספר למשחק 'ניסן נתיב', שהגיע מהעולם החילוני לאחר שכיכב בסדרות טליזוייה מוכרות כמו "הפוך", ולאחר מכן היה עובד תיאטרון "הבימה" וה'קמארי'. לאחר מכן חזר בתשובה אבל לא זנח את תחום המשחק והבמה, והמשיך לעסוק בכך רק במסגרות הדתיות.
הוא הפך לכוכב בציבור הדתי לאחר שכיכב בסרטים לדתיים בהפקות גרובייס, לצד הפקות תיאטרון מרשימות שרצו במהלך השנים מאות פעמים, כמו ההצגה "משנה המידות", הנסיך המפונק" ועוד
מנחם שרון (35) מנהל תיאטרון במגזר הדתי, מככב באופן קבוע בתכנית וידאו לילדים למגזר הדתי, יצר, הפיק והופיע בלמעלה מאלף הצגות שונות, חלקן הצגות יחיד וחלקן הצגות רבות משתתפים בפני אלפים, בכל רחבי הארץ.
המופע כוחו של סיפור הוא שיתוף פעולה ייחודי ויוצא דופן שמביא לידי ביטוי את הכישורים, את הניסיון ואת הידע הרב שצברו השניים בתחום.
יחד עם התלמידים התפתח דיון חשוב מאוד לאחר הצפייה במופע.
ידוע לכולם שבורא העולם הוא הזן ומפרנס לכל. אך האם האדם יכול לשבת בביתו להאמין בבורא העולם שהוא ישלח לו את פרנסתו ולא לעשות כלום? ברור שהתשובה היא שלילית. על האדם לצאת לעבוד ולהכין כלי לברכת השם.
אך פה אנחנו נכנסים לשאלה עד כמה על האדם להשקיע את ראשו ורובו בהכנת הכלי לפרנסה, לחשב בתחבולות כיצד להרוויח עוד ועוד,
או שעליו להכין כלי ראוי ואת יתר הזמן להקדיש לעשייה חברתית, במעשי חסד והשקעת זמן בלימוד תורה ובחיי משפחה?
מפרט טכני |
תפאורה מקצועית מתחלפת בכל מערכה
תלבושות ססגוניים לכל דמות
שני רמקולים 1000 וואט של חברת JBL
מיקסר של חברת BERINGER
2 מדונות של חברת MIPRO
מפעיל סאונד מקצועי בכל אירוע
|
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
העמותה הישראלית להפקות תיאטרון יהודי חינוכי ע"ר
0547704096
mis770@gmail.com
ראשל"צ, ספר התניא 6/4 כפר חב"ד