יונה רוזנקיאר והסרט בדרך לאילת

תחום: קולנוע
תת-תחום: מפגש עם יוצר וסרטו
משך זמן המופע: 40
סגנון: עלילתי
שם הרכב:
סיווג: מפגש עם יוצר וסרטו
שם המפיק: נונטי מדיה
שנת הסרט: 2022
קהל יעד: ז - יב
כמות קהל מקסימלית: 300
הסעה: הסעה לא כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 18/07/2024

בן, ממורמר ודיכאוני, מגיע עם אשתו ובנו לביקור בקיבוץ ילדותו בצפון. הוא מתכנן לבקש מאביו שיכור הכפר, אלברט, עימו יש לו קשר קלוש, לעזור לו לתבוע את הדירה האבודה של הוריו של אלברט בוורשה. אך לאלברט כמובן יש תכניות אחרות, הוא בדיוק התערב, כשהוא שיכור כלוט, מול חצי מהקיבוץ שהוא יכול לנהוג על טרקטור כל הדרך לאילת. וכך יוצאים השניים למסע איטי, הזוי ובלתי צפוי דרך הפריפריה המוזנחת והנשכחת של ישראל, במהלכו יגלה בן מחדש את אביו המרתק, את הסיבה האמיתית מאחורי היציאה למסע וייתן לאלברט הזדמנות אחרונה לגאולה. זהו סיפור התבגרות מאוחר, מצחיק ומרגש על אב שמעולם לא ידע להיות אחר ועל הבן שניסה כל חייו לברוח מצילו.




במאי הסרט יונה רוזנקיאר שבסרטו הראשון "הצלילה" סיפר על הפוסט טראומה של הבנים, רצה הפעם לספר על אביו שהיה גם ניצול שואה וגם פוסט טארומטי ממלחמת יום כיפור, על מנת לנסות לעזור לילדים להסתכל על אביהם שחזרו אחרת ממלחמת יום כיפור- באור אחר. 

בכיכובם של שמואל ויזלוז'ני, יואל רוזנקיאר, אביבה נגוסה, דובר קוסשווילי, אברהם סלקטר, דניאל סבג, מיכה רוזנקיאר

 

הסרט מספר על קשרי משפחה בעיקר בין אב לבן, הורות. מציג את היכולת להשתנות על נוף ארץ ישראל היפה.  

סרט מסע יפה וכואב פנימי וחיצוני שיכול לפתח שאלות ודיונים העוסקים במיתוס הגבריות הישראלית. 

היצירה יכולה להתאים לשיעורי חינוך וגדנ"ע.

שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
נונטי מדיה
054-6530306 בן כליפה מנהל

info@nonti.media

יפו-תל אביב, הברזל 3 רמת החייל

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.