אמיצות

תחום: קולנוע
תת-תחום: מפגש עם יוצר וסרטו
משך זמן המופע: 50
סגנון: תיעודי
שם הרכב:
סיווג: מפגש עם יוצר וסרטו
שם המפיק: כרמית שלומי
שנת הסרט:
קהל יעד: ז - יב
כמות קהל מקסימלית: 120
הסעה: הסעה לא כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 08/08/2016

הסרט מתאר את מאבקן של שחקניות כדורגל בנבחרת ישראל לנערות עד גיל 19, בטורניר אליפות אירופה. נעם, אופל ואלינה נאבקות לגלות את עצמן, להתגבר על חולשות וקשיים, ולהאמין בחלומות שלהן.  במשחק הראשון של העונה נעם נפצעת. בשיחה עם ז'אן, עוזר המאמן, מתברר כי היא איבדה את המוטיבציה להמשיך באימונים המפרכים, וגם את שמחת החיים. חברתה אופל, מבינה שהציפיות ממנה, כבת למשפחה דתית, עלולות לקטוע את העתיד המקצועי שהיא חולמת עליו. אלינה, שחקנית מצטיינת ופרפקציוניסטית, מתקשה לעמוד בלחצים על המגרש. מועד הנסיעה של הנבחרת לטורניר חשוב בסוצ'י, רוסיה, מתקרב. ההפסדים והקושי להתגבר על הפרעת הקשב, מייאשים את נעם והיא רוצה להישאר בארץ. שיחה עם אבא נותנת לה נקודת מבט חדשה על הדרך שבחרה, ולבסוף היא מצטרפת לנסיעה. בטורניר סוצ'י אופל נאלצת להכריע בין המחוייבות לכדורגל לערכי הדת, אלינה ונעם נלחמות על המגרש בכל הכח. התוצאות מפתיעות גם אותן.  

 





דבר היוצרת - כרמית שלומי, במאית

''אמיצות'' (2016) הוא סרט שנעשה עבור בני נוער (מיועד לכיתות ו'-יב'), בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלויזיה, כדי לתפוס בזמן אמת מהפכה שמתרחשת בארץ: נערות בוחרות לעסוק בכדורגל, ובענפי ספורט נוספים שנחשבים גבריים, ומגיעות להישגים בינלאומיים. 

כבמאית, בחרתי לתאר נשים צעירות ועוצמתיות, שלומדות להכיר את עצמן, באמצעות התמודדות עם קושי: הפרעת הקשב והריכוז של נועם מורידה לה את המוטיבציה להמשיך בשגרת האימונים; הציפיות במשפחה הדתית של אופל מתנגשות עם דרישות הנבחרת, ואלינה, שנולדה ברוסיה וחונכה לפרפקציוניזם חסר פשרות מתקשה לעמוד בלחץ שעל המגרש. 

הסרט שודר בערוץ 10, בפסטיבל דוקאביב ובפסטיבלי קולנוע בעולם.  

 

על היוצרת 

כרמית שלומי, במאית נולדה בתל אביב.  בוגרת B.F.A, האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, המחלקה לצילום, וידאו והדמיה ממוחשבת. בוגרת B.A בהצטיינות, אוניברסיטת תל אביב, תורת הספרות הכללית ותולדות האמנות. זוכה במלגת בימוי קרן אמריקה-ישראל.

סרטה ''חמזהOUT OF PLACE '' (2017) הופק בתמיכת קרן גשר והאיחוד האירופי.

סרטה ''אמיצות'' (2016) הופק בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע ולטלויזיה, הרשות השניה לטלויזיה, פסטיבל דוקאביב.

סרטה LANDMARKS (2006) הופק על ידי מכון גתה לתרבות גרמניה, זכה בפרס ראשון והוקרן בפסטיבלים רבים בארץ ובעולם.

עבודות הצילום שלה נמצאות באוספים שונים ומוצגות בתערוכות ובגלריות בארץ.

 

איתי מאיר, מפיק וצלם

יליד רחובות. בוגר האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל BFA

סרטו ''חמזה OUT OF PLACE '' (2017) בתמיכת קרן גשר והאיחוד האירופי.

סרטו ''אמיצות'' (2015) הופק בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע ולטלויזיה, הרשות השניה לטלויזיה, פסטיבל דוקאביב.

סרטו ״מלחמת הגאולה״ (2005), הוקרן בפסטיבל אייקון, פסטיבל לונדון למד״ב ובתערוכה ״הנבחרים״ של המרכז לאמנות עכשוית בחולון ובמרכז לאמנות .I.S.P.A. Wבגדנסק, פולין.

איך מספרים סיפור בסרט תיעודי? על הגישה הקלאסית בקולנוע דוקומנטרי, על הדרך בה הסיפור משוכתב שוב ושוב במשך הצילומים, כיצד בונים סצנה דוקומנטרית, ועל כך שהבימוי האמיתי מתרחש בעצם בחדר העריכה. צפיה ודיון בסצנות שלא נכללו בסופו של דבר בסרט.

בחירת הגיבורות של הסיפור - נבחרת ישראל מורכבת מהקשת של החברה הישראלית: יהודיות וערביות, חילוניות ודתיות, ואמריקאיות שהוריהן הישראלים הגרו לפני שנים לאמריקה, וכעת הוזמנו להיות חלק מהנבחרת, ולעזור לה לנצח. בסיפור טוב יש קונפליקט מעניין ומעורר הזדהות, והדרך בה הגיבור מתמודד איתו - היא בעצם מה שמגדיר אותו, מה שהופך אותו לאדם שהינו. כל אחת מבנות הנבחרת היא עולם ומלואו, ולא היה קל להחליט במי להתמקד. מה שהנחה את הבחירה שלנו, היה עוצמת הקונפליקט שהבנות מתמודדות איתו, וכמובן הפתיחות של הבנות והנכונות לספר על עצמן מול המצלמה. 

ייצוג נשי בז'אנר סרטי הספורט - סרטי ספורט מאדירים גבריות, ואת הגוף הגברי. הנשים בסרטים האלה משמשות כמוזה או כפאם פטאל. אין כמעט סרטי ספורט שמעמידים במרכזם נשים. ובכלל, בקולנוע הישראלי, הדימוי של הגבר הוא בדרך כלל דינאמי, ואילו האישה מיוצגת באופן סטאטי. רצינו לשנות את זה: לייצג אישה צעירה שהיא מודל של כח ועוצמה, גם במובן הפיזי וגם הנפשי. בהרבה סרטי נשים, המטרה העומדת בפני הגיבורה היא למצוא אהבה, למצוא חתן. כאן רצינו להראות גיבורות, שמתמודדות מול עצמן, ומחשלות את האישיות שלהן, אל מול האתגרים שניצבים בפניהן. בחרנו בסלואו מושן, ובצילומי תקריב מזוית נמוכה, כדי להדגיש את הגוף השרירי והחזק, שמתלווה לאישיות ההולכת ומתעצמת של הבנות.

אתיקה - יש הרבה אחריות בצילום של בני נוער, בעיקר כשהם מתחת לגיל 18. יוצר דוקומנטרי מעוניין באופן טבעי, לחשוף כמה שיותר את הגיבורים שלו על המסך. אבל הוא צריך גם ''לשמור'' עליהם, והיה לנו ברור שלא נחשוף יותר ממה שהן רוצות ומסוגלות להתמודד איתו. בסוגיות כמו זהות מינית למשל, נגענו מאד מאד בעדינות, כיבדנו את הבנות ואת גילן הצעיר.

שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
כרמית שלומי
כרמית 050-8311001

carmit.shlomi@gmail.com

תל אביב - יפו,

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.