אהרונה ישראל טקסטיל ובשר - עמותת הכוריאוגרפים

תחום: מחול
תת-תחום: מפגש מחול
משך זמן המופע: 50
סגנון: בן זמננו
שם הרכב:
סיווג: מפגש
שם המפיק: אהרונה ישראל - עמותת הכוריאוגרפים
קהל יעד: ט - יב
כמות קהל מקסימלית: 100
הסעה: הסעה כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 13/11/2019

המופע עוסק בנושא של דימוי גוף ודימוי עצמי בהקשרים אישיים וחברתיים. מקורות ההשראה ליצירה נבעו משאלות הנוגעות להגדרת דימוי גוף בחיים ועל הבמה. התהליך של יצירת העבודה חקר את יחסים בין  גוף-דימוי- בגד ומציג כוריאוגרפיה של התפשטות כתהליך המייצג השלה של שכבות של ׳זהות׳ אישית. העבודה נוגעת בעדינות בנושאים כאי נוחות גופנית, ביקורת עצמית, הרצון לצאת מהגוף, הרצון להיות מישהו אחר ואף הפרעות אכילה. 

הרקדנית מציגה את עצמה באופן אישי בפני התלמידים דרך פרטים הנוגעים לחייה הרלוונטים לעולמם. לאחר מכן כחלק מתהליך מתוזמן ומכוראגרף היא ומתחילה להשיר מעליה שכבות רבות של בגדים ללא שימוש בכפות ידיה. כל שכבה שמופיעה ויורדת מציגה דימוי גוף ותדמית שונה, כל בגד קשור בזכרונות ורגשות שונים וחוויית ׳עצמי׳ שונה המתבטאת באופן בו ניגשת אליו הרקדנית. אי האפשרות לשימוש בידיים מעוררת את הרעיון של מפגש עם מגבלה, עם גבולות ומגבלות הגוף ועם גבולותנו האישיים. כשלא נשאר מה להוריד והיא פוגשת את העור החשוף והבשר של הגוף, היא פוגשת את עצמה ואת פגיעותה (העירום מסומל במופע ע״י מכנסון וגופייה בצבע גוף). המופע מציג ׳כוריאוגרפיה של התפשטות׳ המכילה בתוכה עולם שלם של דימויים מסתוריים ומפתיעים הנוגע למפגש בין גוף לבגד כחומר, כמעטפת מגוננת, כמקום להסתתר בו וכתחפושת. והמופע מעלה שאלות הנוגעות לחשיבות המראה החיצוני והסגנון בהגדרה האישית והחברתית של כל אדם, ונוגע בנושאים של אי נוחות גופנית, חוסר אהבה עצמית והעובדה שלא ניתן לברוח מעצמנו.

לאחר המופע יתקיים מפגש-שיחה עם התלמידים הנוגעת בתכנים שמעלה העבודה וסביב נושא דימוי גוף כחלק מההגדרה העצמית ותפיסת המציאות האישית מתוך כוונה להציג אלטרנטיבות שונות לתפיסת ה׳אני׳ ולהגדרות הנוגעות בהערכה עצמית של המשתתפים.

 

 

 





על המופע "טקטסיל ובשר" גרסה לנוער -

מאת: אהרונה ישראל

סולו בביצוע הרקדנית יובל גל

סגנון: מחול עכשווי בשילוב פרפורמנס. המופע משלב דיבור בצד תנועה, פעולות יומיום בצד תנועות מעולם המחול.

אהרונה ישראל - כוריאוגרפית ורקדנית. פועלת כיוצרת עצמאית בתחום הבמה והפרפורמנס משנת 2003.

בשנת 2009 שבה ארצה לאחר שהות חיים ויצירה בת כ-8 שנים בהולנד וקיבלה מלגת 'אומן חוזר' מטעם משרד מדינת ישראל. חיה ופועלת בת״א. העלתה יצירות מקוריות על במות שונות ופסטיבלים ברחבי אירופה, צפון אמריקה ובישראל ביניהם:  פסטיבל ׳Tufa׳ (טרייר גמניה), פסטיבל ׳Colordans׳ (אמסטרדם הולנד), פסטיבל ’Theatromania’ (ביטום פולין), ׳Jüdische Musik- und Theaterwoche׳ (דרזדן גרמניה), פסטיבל ,’Chutzpah!’ בוונקובר, פסטיבל Summerworks' ופסטיבל Progress בטורונטו, Mai Center מונטריאול, פסטיבל Ludi ברוסיה, צוותא ת"א, תיאטרון תמונע, פסטיבל עכו (הצגת תחרות), פסטיבל מחול שלם, ׳מחול לוהט׳ ועוד.  חברה בעמותת הכוריאוגרפים. סטודנטית לתואר שני בתיאטרון באוניברסיטת ת״א.

יצירותיה מאופיינות במחקר גופני ותנועתי אישי, בצד הדגשים נושאיים בעלי היבטים חברתיים, פוליטיים ומגדריים. הסגנון המאפיין את עבודותיה נע בין מחול עכשווי בשילוב עם טקסט והשפעות של תיאטרון-מחול ופרפורמנס. חקירה של היחסים בין הקהל לפרפורמר הוא תת נושא החוזר בעבודותיה באופנים שונים.

 

עבודות אחרונות:

בשנת 2012 יצרה את ׳מרתון׳ מופע תיאטרון-מחול בפסטיבל עכו. המופע זכה בפרסים (פרס על הצטיינות במשחק פסטיבל עכו, ציון לשבח על חיפוש דרכי ביטוי חדשות לבמה בפסטיבל Ludi ברוסיה) והוצג במקומות רבים בעולם.

מעבודותיה הקודמות: ׳טנהא׳ בכורה בפסטיבל ׳מחול שלם׳ (2015), הסולו ׳אל תכנסי לים לפני שאת נכנסת לפרופורציה (2018) עלה בבכורה בפסטיבל אינטימדאנס והוצג בפסטיבל Altofest  באיטליה, ׳משפחה׳ (2018) לפסטיבל בת ים 2018.

 

שאלה מכוונת טרום לצפייה תיגע בנושא של שם היצירה ׳טקסטיל ובשר׳ - נקיים משחק אסוציאציות קצר על השם שילווה בסיפור שלי כיוצרת על בחירת שמות לעבודות מחול. הנוער יתבקש לבחון לאורך המופע את הקשר בין שם היצירה למחול שהוא צופה בו.

שאלות מנחות לדיון לאחר הצפייה: 

  • אלו דימויים ומחשבות עלו לכם מהצפייה בעבודה?
  • ׳הבגד עושה את האדם׳ - האם אתם מזדהים עם משפט זה? אלו מחשבות יש לכם על המשפט הזה בהקשר של הצפייה בעבודה? האם אתם מרגישים שיש בגדים המשפיעים על ההתנהגות או ההרגשה שלכם באופן מסויים? - נדבר על נושא של יחס אישי לביגוד, בגדים שקשורים בזיכרונות באירועים ובתחושות שונות של זהות, בגדים שאוהבים יותר ופחות, על הבגד כביטוי של זהות טעם וסגנון לעומת בגד ככסות מגוננת או מסכה או כ׳מקום׳ להסתתר בו. ניגע בנושא של עולם המותגים והלחץ החברתי סביב לבישת מותגים.
  • מה מייצגות עבורכם השכבות הרבות השונות של בגדים? ניגע בנושא של גבולות אישיים והגדרה עצמית
  • נדבר על דימוי ׳נשל הנחש׳ בהקשר של העבודה ובהקשר של רצון להשתנות, להיות מישהו אחר ולהסיר מאיתנו תחושות ׳כבדות׳ שונות. נשוחח על התחושה שאנחנו כבר במקום שונה מאשר החברה מסביבנו רואים אותנו ועל הדיסוננס בין איך שאנו מרגישים את עצמנו לעומת היכולת להראות את זה לעולם ובסביבה החברתית.
  • מה חשבתם על הטקסטים השונים בעבודה? בהקשר של הטקסט של ההרצאה על דימוי הגוף והמילים של השיר של m&m.
  • הפעלה (במידה ויהיה זמן) - נסו להוריד פריט לבוש כלשהו ללא שימוש בידיים. מה הרגשתם? מה לדעתכם מייצג אי השימוש בידיים בעבודה?

 

סוג במה מקצועית
רוחב 7
עומק 9
מספר אומנים 2
זמן הקמה 1
שפת המופע מחול עכשווי ופרפורמנס
סאונד כן
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
אהרונה ישראל - עמותת הכוריאוגרפים
052-6066800

aibrightlight@gmail.com

יפו-תל אביב, אוסישקין 60

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.