מטרת ההצגה - העלאת המודעות לבעיית האלימות: לגורמים ולהשלכות. לאחר ההצגה מתקיים דיון בין השחקנית לקהל בנוגע לדרכי מניעת התנהגות אלימה ועוד.
נטשה, נערה בת 16, תלמידת בית יתומים, מגוללת את סיפור חייה על ספסל הנאשמים בבית המשפט. היא חושפת את סיפור אהבתה הראשונה בכתב בעיתון המקומי. הנערה, שגדלה ללא אב ושאיבדה את אמה בגיל צעיר, פוגשת לראשונה באדם המעניק לה יחס אנושי וחם. היא חווה את כל הרגשות אותם מעוררת האהבה: החל מההיקשרות והרוך העמוקים ביותר, ועד לקנאה מעוורת. היא עושה מעשים עליהם הסליחה איננה באה בנקל, אך אי אפשר שלא להזדהות עם הכאב שהניעם.
סיפור חייה מיוחד מחד וטיפוסי מאידך. אהבה - זהו אתגר לא קטן עבור האדם, וכל שכן עבור המתבגר. זהו שלב חשוב ביותר בחייו, אשר מלווה תכופות באכזבות ובמהלומות רגשיות.
המאפיין העיקרי של המחזה ושל ההצגה הוא הכנות. עבור בני הנוער והוריהם, ההצגה תהיה מעין מראה, בה הם יפגשו בהתמודדויותיהם שלהם.
לאחר ההצגה מתקיימת שיחה פתוחה בין היוצרים לבין הקהל, בהם השחקנית תעלה שאלות מנחות ותנהל דיון עם הקהל בנוגע לתהיות המהותיות העולות מההצגה. זאת במטרה להעלות אל מודעותם של אנשי החינוך והתלמידים את הצורך ברכישת מיומנויות נכונות להתמודדות עם מצבים רגשיים מורכבים, ומעל הכל - בצורך הקיומי של בני-הנוער באהבה ובהקשבה.
לצפייה בסרטון
לצפייה בסרטון
על המחזאית:
ירוסלבה פולינוביץ' היא מחזאית עכשווית מפורסמת, כלת פרסים בפסטיבלים בינלאומיים. היא מתגוררת ברוסיה, אך מחזותיה הטובים ביותר נוגעים בבעיות כלל-אנושיות ומעוררים עניין רב בארצות שונות. "החלום של נטשה" כבר הועלה לא רק בתיאטראות רבים ברחבי רוסיה, אלא גם באנגליה, בפולין, באסטוניה, באוקראינה ובארה"ב.
על הבמאי:
פרופסור אלכסנדר מיכאילוב, במאי ומורה למשחק. ניהל במשך 30 שנה את תיאטרון "Free Space" באוריול (רוסיה). זוכה פרס "כנר על הגג" בתחום התיאטרון מטעם פדרציית הקהילות היהודיות ברוסיה. זוכה פרס "חתן האמנויות" ברוסיה. עלה ארצה בשנת 2017. העלה הצגות רבות ברוסיה, באוקראינה, בארה"ב ובישראל. זוכה פרסים בפסטיבלים בינלאומיים.
על השחקנית והמתרגמת:
רות קרוטקוב, שחקנית, משוררת ומתרגמת. בוגרת הסטודיו למשחק CTM אצל הבמאי והפרופסור אלכסנדר מיכאילוב והשחקנית אנטה טבצ'ניקובה (בוגרת האקדמייה למשחק ע"ש שוקין וסולנית תיאטרון "השלום" במוסקבה). כלת פרס תרגום השירה בתחרות המשוררים הארצית ע"ש לאוניד קולגנוב מטעם גילדת הסופרים הבינלאומית. ילידת הארץ, בעלת תואר B.Ed במחול והרחבת הסמכה בתיאטרון.
ההצגה עוסקת באחריות החברתית על בני-הנוער ועל אחריותם של בני-הנוער עצמם על מעשיהם שלהם, ביכולת הביטוי במילים לעומת אלימות, בחשיבות התמיכה הרגשית - בייחוד בגיל הנעורים, באהבה הראשונה, בקנאה ובדרכי ההתמודדות עימה. לאחר ההצגה מתקיימת שיחה פתוחה בין היוצרים לבין הקהל, בהם השחקנית תעלה שאלות מנחות ותנהל דיון עם הקהל בנוגע לשאלות המהותיות העולות מההצגה, במטרה להעלות את מודעותם של אנשי החינוך ושל התלמידים לצורך ברכישת מיומנויות נכונות להתמודדות עם מצבים רגשיים מורכבים.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.