נתן סלור - נכדו של המשורר נתן אלתרמן - שר משיריו של סבו, מספר סיפורים שמאחורי השירים, ועל משפחתו בכלל.
לצידו השחקנית אסנת זיביל מגישה שירה שאינה מולחנת, מונולוגים מתוך מחזותיו של אלתרמן ומספרת על תל אביב וישראל של תקופתו של אלתרמן.
אנו נוהגים להזמין (בתאום מראש כמובן) תלמיד או מורה מן הקהל לשיר איתנו את שירו של אלתרמן 'עוד חוזר הניגון', מספרים ומציגים את 'מגש הכסף' ותכנים נוספים הנלמדים בבתי הספר. הסיפורים האישיים והגשה המוזיקלית, הומוריסטית והבלתי אמצעית מקרבת את הנוער אל המשורר ואל יצירתו. בסוף המופע מוקדם זמן לשאלות של הקהל ולדיון פתוח.
בין השירים:
צריך לצלצל פעמיים , בכל זאת יש בה משהו, כלניות, ערב עירוני, דצמבר ושיר ערש . נגיש גם שירה שאינה מולחנת שכתב אלתרמן, וקטעים מתוך המחזות "פונדק הרוחות", "אסתר המלכה".
מקום של כבוד נייחד גם ליצירה של המשוררת תרצה אתר - בתו של נתן אלתרמן .
VIDEO
VIDEO
נתן אלתרמן, אולי המשורר הלאומי באמת, חי פעל ויצר בתל אביב ובישראל מסוף שנות העשרים ועד למותו בשנת 1970. רבים משיריו מהווים חלק בלתי נפרד מההוויה הישראלית. בתקופות השנה, החגים, ובכלל בתרבות הישראלית - השירים דצמבר, אליפלט, עוד חוזר הניגון, כלניות, צריך לצלצל פעמיים ולצידם טקסטים קאנוניים כמו 'מגש הכסף' מחזות כמו 'פונדק הרוחות' ושירה שחלקה נלמדת ,לשמחתנו, גם היום בבתי הספר.
לקראת המופע והמפגש עם אסנת זיביל ועם נתן סלור - נכדו של המשורר - כדאי להראות ולהשמיע לתלמידים משיריו המולחנים של אלתרמן.
ניתן לנסות ולפענח מילים שלא מכירים (נשיקת טבחת...), לדבר על משמעות של לחנים שונים לאותו שיר - לדוגמה השיר עוד חוזר הניגון שזכה לשני לחנים מוכרים ואהובים. האחד של נחום היימן, והשני - המוכר גם לדור הצעיר - של נפתלי אלטר (מוכר להם הביצוע של ברי סחרוף לשיר).
אפשר ורצוי לדבר איתם על החריזה הכל כך מזוהה עם אלתרמן. חריזה שהיום זוכה להתחדשות ועדנה עם ה'פואטרי סלאם' והראפ.
אפשר לנסות לתת לתלמידים להתנסות בעצמם בחריזה, ובכתיבה עם משקל קבוע.
וכמובן לתת להם לנסות ולראות האם יש נקודות ההשקה בינם ובין אותו משורר שכתב לפני ככ הרבה שנים.
ואולי להתנסות גם בקריאה בקול של שירה או מתוך המחזות של אלתרמן.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.