כשאל-עד היה קטן, אמו אמרה לו: "לגדל אותך זה כמו לגדל שלושה ילדים". מאותו רגע הוא הרגיש אשם על כך שהוא חירש, והתאמץ נורא להיות כמו כולם. ההבנה שהוא שונה התעצמה אחרי מותה הטרגי של אמו והתפרקות משפחתו. אל-עד הקים לעצמו משפחה חדשה, במרכזה הילד שהוליד בהורות משותפת עם יעלי, שגם היא חירשת, ומסביב – חבריהם החירשים. בסרט הוא מתעד בגוף ראשון את החיים שבנה לעצמו, מתוך רצון להציג בפני הצופים גרסה משלו למשפחה והורות.
ישראל 2017, 75 דקות, עברית ושפת סימנים, כתוביות בעברית
על היוצרים
אלעד כהן- יוצר, במאי וגיבור הסרט. בוגר האקדמיה לאומנות ועיצוב בצלאל בירושלים, במחלקה לתקשורת חזותית.
צלם ומאייר, שחקן בהצגות ילדים במרכז "נא לגעת".
איריס בן משה- במאית ועורכת הסרט. בעלת תואר בקולנוע באוניברסיטת תל אביב ותואר שני במגדר ולימודי נשים באוניברסיטה.
במאית ,עורכת צלמת ומפיקה בפועל. בנוסף, מתורגמנית לשפת הסימנים הישראלית מזה כשמונה שנים ויושבת ראש ארגון המתורגמנים הישראלי.
על היצירה
כשאל-עד היה קטן, אמו אמרה לו: "לגדל אותך זה כמו לגדל שלושה ילדים". מאותו רגע הוא הרגיש אשם על כך שהוא חירש, והתאמץ נורא להיות כמו כולם. ההבנה שהוא שונה התעצמה אחרי מותה הטרגי של אמו והתפרקות משפחתו. שנים אחרי אל-עד הקים לעצמו משפחה חדשה, במרכזה הילד שהוליד, בהורות משותפת עם יעלי, אישה לסבית חירשת.
לאחר הקרנת הסרט, בהרצאה אינטימית מציגים אלעד ואיריס גרסאות מחודשות ושונות למושגים כמו משפחה, הורות, שייכות וחברות. המפגש יעסוק בדמויות 'לא מושלמות' במשפחה של כל אחד ואחת מאיתנו.
כל מי שהרגיש או מרגיש חריג באיזשהו אופן יוכל להזדהות ולמצוא את עצמו בסרט.
ההרצאה מונגשת לשפת סימנים.
זוכה פרס חביב הקהל בפסטיבל דוקאביב 2017
1. הצגה עצמית- על שיתוף הפעולה בין אישה שומעת לגבר חירש
בחלק זה נדון בנושאים: שיתוף פעולה בין תרבויות, מציאת שפה משותפת
2. 'בין התרבוית'
נציג בפני התלמידים מהי 'תרבות חירשית' ונבין כיצד היא קשורה באופן ישיר לקהילת השומעים.
3. צפיה ביקורתית
- בעידן בו רוב בני הנוער מבלים את שעות הפנאי שלהם בצריכת תכנים ויזואלים ובעיקר בתוכניות ראלטי וחומרי 'מציאות' אחרים, נבקש לדון בקשר הדק בין קולנוע תיעודי לסדרת ראלטי. נקשר בין עולם המוגבלויות לעולם התיעוד ונבדוק כיצד, אם בכלל, מוצגים ייצוגים של אנשים עם מוגבלויות ומה או את מי הם משרתים?
- התלמידים יקבלו כלים לצפיה ביקורתית וינסו לממש אותם על הסרט 'איך מסמנים אהבה'
מטרות המפגש:
- לחשוף את הנוער לקולנוע תיעודי
- לבצע הכרות בין בני הנוער לאדם עם מוגבלות על מנת למוטט מחסומים ולמנוע רתיעה ורגשי רחמים ולייצר שפה משותפת המבוססת על כבוד, קבלה והזדהות.
- להעניק לתלמידים כלים לצפיה ביקורתית שיתרמו לצפיה חכמה יותר בצריכת חומרי מציאות אחרים (בין אם קולנוע תיעודי, תוכניות ראלטי או כתבות חדשותיות)
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.