"נשות החופש "
סרטה של עביר זייבק חדאד
נשות החופש", מספר את סיפורן של נשים שנרצחו בשם המושג המפוקפק "כבוד המשפחה", את סיפורן של נשים שחיות תחת איום לרצח, ששרדו נסיון רצח, ואפילו את סיפורו של רוצח שהביע חרטה
רצח נתעב שארע לפני 43 לאישה צעירה בנצרת, השאיר אותי חסרת מנוחה מאז ועד היום. בסרט אני חוזרת לעיר הולדתי לנצרת לחקור את הנושא , נוסעת ברחבי ישראל ופלסטין, מלקטת שיחות, וידויים ואימג'ים קולנועיים, מנסה לחשוף את המבנה החברתי והפוליטי שמאפשר את הרציחות ומבררת את המושג הבעייתי "רצח על כבוד המשפחה" המאפשר להסתיר את הפנים המכוערות של התופעה. אין שום כבוד ברצח ואנחנו לא נולדנו לחיות מושפלות" זועקות הנשים הצעירות לקראת סוף הסרט "אנחנו נשות החופש!"
VIDEO
לצפייה בסרטון
עביר זייבק חדאד
יוצרת, אשת תאטרון וקולנוע, במאית, שחקנית, מפיקה ומרצה במכללת בית ברל.
עביר זייבק חדאד יוצרת ילידת נצרת. עבודתה הקולנועית מתמקדת בסוגיות הנוגעות לחייהן של נשים ערביות. בשנת 2011 הפיקה את סרטה התיעודי הראשון "דומא"( בערבית: دمى - "בובות"), סרט מסע בעקבותיה של הפגיעה המינית המודחקת בחברה הערבית. "דומא" זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר בפסטיבל Urban T. V במדריד. בשנת 2016 היא ביימה והפיקה את סרטה "נשות החופש", המספר את סיפורן של נשים שנרצחו בשם המושג המפוקפק "כבוד המשפחה", את סיפורן של נשים שחיות תחת איום לרצח, נשים ששרדו רצח ועוקב גם אחר סיפורו של רוצח שהביע חרטה.
במהלך הקריירה שלה היא הפיקה ושיחקה בהצגות רבות כמו: "דודה רים" אשר זכתה בשלושה פרסים בפסטיבל חיפה להצגות ילדים. הפיקה, כתבה ושיחקה בהצגה "שוקולד" שזכתה בארבעה פרסים בפסטיבל חיפה להצגות ילדים והפיקה את המונודרמה "מסייה איברהים ופרחי הקוראן" שזכתה במקום הראשון בפסטיבל "מסרחיד" בעכו.
עביר בוגרת תואר ראשון (בהצטיינות), בחוג לתולדות התאטרון, מהאוניברסיטה העברית בירושלים משנת 1983. כמו כן, סיימה תואר שני בשנת 1990 בחוג לאמנות התאטרון בפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, באוניברסיטת תל אביב. נושא עבודת התיזה שלה הינו "היעלמותו של התאטרון הערבי-פלסטיני בגליל". בשנת 1996 היא סיימה תעודת הוראה, במכון מופ"ת – סמינר לוינסקי (מכללת לוינסקי לחינוך), תל אביב.
בשנת 1995 פרסמה את הספר התאטרון הפלסטיני בגליל, בהוצאת משרד החינוך והתרבות. כמו כן, משנת 1990 היא משמשת כמרצה במכון הערבי במכללה האקדמית בית ברל, מבין הקורסים שלה: "תאטרון ותאטרון בובות", "לספר סיפורים", "סיפור תאטרון וטלוויזיה".
במשך יותר משני עשורים היא כיהנה במספר תפקידים בתחומי ההוראה, ההדרכה ובניהול וייעוץ. בתחילת דרכה היא שימשה כמדריכה ומנחה ארצית לתאטרון חובבים בחברה הערבית מטעם מיל"ב ובהמשך כיהנה כמדריכה ארצית להוראת תאטרון בבתי ספר ערביים מטעם משרד החינוך. כמו כן, היא הייתה מדריכת גננות ערביות ברמלה מטעם המחלקה לשיקום שכונות, מדריכת גננות ומורות בחינוך המיוחד ברחבי הארץ בנושא דרמה יוצרת, ויועצת בנושא תאטרון לטלוויזיה בערוץ הראשון. יתרה מכך, שימשה כמרצה בנושא אמניות בחברה, בשלוחות אוניברסיטת לידס בישראל, ובין השנים 1994- 2003 היא שימשה כמנהלת מרכז העשרה לילדים ביפו.
בעבר ובהווה נבחרה לכהן במספר ועדות, צוותי חשיבה וצוותי שיפוט מקצועיים מביניהם: חברות בוועדת רפרטואר תאטרון ילדים, אמנות לעם, בשנת 1995 נבחרה לכהן בוועדה להתאמת תוכנית לימודים ללימודי תאטרון בבתי ספר תיכוניים בשפה הערבית ובשנת 2013 כיהנה כחברה בצוות השופטים במסגרת תחרות פרס הבמה לילדים ונוער בתאטרון הבימה. לאחרונה היא חברה בצוות השופטים בפסטיבל הסרטים Religion Today Film festival , טרנטו, איטליה.
בין השנים 2000- 2010 שימשה כחברת הוועד המנהל בעמותת "ילדי השלום" ובין השנים 2006-2012 שימשה כחברת הוועד המנהל בעמותת "חלונות", ביניהם שנתיים שימשה כיו"ר הוועד המנהל.
מפגש קולנוע עם היוצרת עביר זייבק חדאד וצפייה בסרט "נשות החופש"
הסתרת הזהות של הנשים המצולמות בסרט פתרונות בצילום. בעריכה ובאפטר אפקט
הצגת תהליך היצירה: המטרות, הכוונות וההתלבטויות במהלך עשיית הסרט
הבעייתיות שבתיעוד - גבולות ההתערבות של הבמאי במציאות המצטלמת, הכרעות לגבי מה שנכלל ומה שלא נכלל בסרט ודרכי ייצוג המציאות, הכרעות אתיות ומשפטיות הכרוכות ביצירת סרט תיעודי.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.