אמן ואמנית יקרים,
מפגש תלמידים איתכם מהווה הזדמנות לחשוף בפניהם סוגה אמנותית שבדרך כלל אין כל דרך להגיע אליה. זוהי הזדמנות חד פעמית אולי, למפגש בלתי אמצעי עם יוצר והזדמנות לתמוך בתלמידים בגיבוש עמדה ביקורתית ולפתח אצל התלמידים כלים לצפייה מודעת בתחום המחול.
לשם כך עליכם להכין הכנה למפגש.
מטרת ההכנה לייצר גירוי ראשוני, לעורר סקרנות והתרגשות ולהעשיר את ידיעות התלמידים במעט רקע על האמןהכנה נכונה תעשיר את השיח, תרחיב את עולם המושגים ותחדד את ההסתכלות והבנת ערכיה האסתטיים של האמנות כתחום דעת מוביל.
מומלץ לשלוח את ההכנות שלכם לבית הספר ולתלמידים מבעוד מועד.
כמו כן מומלץ לפרסם אותן באתר סל תרבות ארצי.
על היצירה :
פרטי היצירה: שם היצירה, תאריך בכורה, שם הכוריאוגרף, מקורות המוסיקה, שם הלהקה או/ו שמות הרקדנים. רקע להבנת היצירה : בחלק זה יתוארו מקורות ההשראה ליצירת המופע, רעיונות מרכזיים השזורים ביצירה, מאפייני הייחוד של המופע (במידה ורלוונטי להבנת היצירה יש להוסיף רקע היסטורי, חברתי ו/או פוליטי וכו').
סוגה וסגנון: בחלק זה תתואר סוגת היצירה, מאפייניה וכיצד מאפיין כזה או אחר באים לידי ביטוי ביצירה (בלט קלאסי, ניאו קלאסי, מודרני, עכשווי, תאטרון מחול, ריקודי רחוב, אתני, ועוד).
על מרכיבי המופע : בחלק זה יפורטו אופני השימוש בתלבושת, בתאורה, במוזיקה, בתפאורה או באביזרים המלווים את המופע וכיצד הם מתקשרים לרעיון שבתשתית היצירה.
על היוצר / כוריאוגרף: בחלק זה יפורטו בקצרה קורות חייו, התפיסה המחולית – אסטטית, הישגים בתחום ויצירות נוספות.
על הלהקה : בחלק זה יפורטו רקע וייחודה על הלהקה
לקראת הצפייה במופע ולאחר מופע :
סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.
תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.
התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.
התוכנית פועלת החל משנת 1987.